BEI sprijină construirea a trei spitale noi, în ţara noastră

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 martie 2021

Banca Europeană de Investiţii (BEI) sprijină construirea a trei noi spitale în ţara noastră, respectiv un spital regional de urgenţă la Iaşi şi două noi spitale regionale în Craiova şi Cluj, au spus ieri reprezentanţii băncii într-o conferinţă desfăşurată online.

Christian Kettel Thomas, vice-preşedintele instituţiei responsabil pentru România a spus: "Planul este să finanţăm o mare parte din cheltuieli, poate jumătate. Deja am fost de acord asupra unuia şi lucrăm la finalizarea acordurilor pentru încă două (n.r. spitale). Cred că este vorba de o finanţare de 50%. Iar după aceste trei spitale, sperăm să jucăm un rol în consolidarea sistemului spitalicesc din România".

Lara Tassan-Zanin, conducătorul reprezentanţei Grupului BEI în ţara noastră, a precizat că banca a susţinut cele trei spitale încă de la începutul proiectului, acordând consultanţă în faza de fezabilitate, precum şi în faza de implementare.

"Sprijinul nostru nu se încheie în faza de consultanţă, ci vom continua cu finanţarea şi suntem aproape de semnarea primului împrumut pentru spitalul din Iaşi. Iar pe parcursul anului 2021 avem în vedere să ne întărim susţinerea financiară pentru spitalele regionale din Craiova şi Cluj. Poate vor mai fi şi altele. Purtăm discuţii şi avem o cooperare bună cu ministrul şi ministerul sănătăţii din România. Vrem să susţinem sectorul şi în anii care urmează", a spus Lara Tassan-Zanin.

Banca Europeană de Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele membre ale acesteia. Banca pune la dispoziţie finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE. Începând cu 1991, banca şi Fondul European de Investiţii (FEI), ce face parte din Grupul BEI, au acordat peste 17 miliarde euro pentru investiţii publice şi private în ţara noastră.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro