Bel Rom a vândut către NEPI centrul comercial din Drobeta-Turnu Severin

Ziarul BURSA #Companii / 17 septembrie 2013

Casa de avocatură Voicu & Filipescu a asistat recent un vehicul al grupului Bel Rom, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de parcuri comerciale de pe piaţa imobiliară din România, în tranzacţia pentru vânzarea către fondul de investiţii sud-african New Europe Property Investments (NEPI) a Severin Shopping Center, proiect dezvoltat de client în Drobeta-Turnu Severin şi având o suprafaţă totală de aproximativ 16.000 metri pătraţi. Avocaţii firmei, coordonaţi de Roxana Neguţu - Partner şi Carmen Duţescu - Managing Associate, au acordat asistenţă în legătură cu toate etapele tranzacţiei, structurate sub forma unui "asset deal" şi implicând în principal transferul către NEPI al centrului comercial şi a contractelor de locaţiune şi de servicii încheiate în legătură cu spaţiile comerciale, precum şi a unui teren adiacent cu o suprafaţă de aproximativ 2,3 hectare. "Aceasta este cea de a patra tranzacţie în care asistăm Bel Rom la vânzarea proiectelor dezvoltate de acest client în România. Din punct de vedere tehnic, complexitatea tranzacţiei a reieşit din mecanismul specific de calcul al preţului, a cărui implementare a presupus negocieri de durată între părti", a declarat Carmen Duţescu - Managing Associate Voicu & Filipescu.

Finalizarea implementării transferului de activitate este preconizată pentru finele lunii septembrie, avocaţii firmei urmând să asiste vehiculul Bel Rom şi în legătură cu implementarea condiţiilor prevăzute pentru perioada post-transfer. Anterior, Voicu & Filipescu a asistat societăţile grupului Bel Rom în legătura cu o serie de proiecte de investiţii, precum şi în vânzarea parcurilor comerciale dezvoltate de client în Sibiu, Târgu Mureş şi Brăila, ultimul având drept cumpărător tot fondul de investiţii NEPI.

Încă din aprilie, NEPI a anunţat că vrea să cumpere şi să dezvolte centrul comercial Severin Shopping Center, deţinut de grupul belgian BelRom, cărora le înaintase o scrisoare de ofertă neangajantă. Reprezentanţii fondul menţionau atunci că Belrom a acceptat oferta, care era însă condiţionată de redactarea documentelor de tranzacţie, rezultatele procesului de due diligence şi alte aprobări. NEPI este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, ajungând să deţină pe active de peste 600 milioane de euro.

Cea mai importantă achiziţie făcută de fondul sud-african în acest an a fost preluarea a 70% din proiectul Mega Mall din Bucureşti, situat pe terenul fostei fabrici Electroaparataj din apropierea Arenei Naţionale. NEPI mai deţine clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila. Fondul mai are şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9704
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5850
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1659
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9171
Gram de aur (XAU)Gram de aur355.8616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb