Bento: Profit net de 13,1 milioane lei în 2023

F.D.
Piaţa de Capital / 22 februarie

Vlad Bodea şi Radu Scarlat, Bento

Vlad Bodea şi Radu Scarlat, Bento

2B Intelligent Soft, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează venituri din exploatare de 58,2 milioane de lei în 2023, o creştere cu 64% comparativ cu 2022 şi un profit net de 13,1 milioane de lei, o apreciere cu 133% comparativ cu anul anterior. Rezultatele financiare pentru 2023 sunt preliminare şi neauditate, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"2023 a fost un an remarcabil pentru Bento. Creşterea semnificativă a veniturilor şi a profitului net reflectă atât performanţa operaţională, cât şi angajamentul nostru faţă de dezvoltare de soluţii software inovatoare şi furnizarea de servicii la cele mai înalte standarde. În plus, aceste rezultate record evidenţiază succesul strategiei noastre de creştere, prin care ne-am consolidat substanţial poziţia pe piaţa de tehnologie din România. Suntem recunoscători partenerilor, clienţilor şi acţionarilor noştri pentru încrederea acordată, care a fost esenţială în atingerea obiectivelor stabilite la nivelul anului trecut", a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento.

Divizia "Dezvoltare Software" (DEV) a contribuit cu 47% la veniturile din exploatare aferente anului 2023, în timp ce divizia "IT, Infrastructură şi Cloud" (IT) a contribuit cu 53%. Din totalul veniturilor din exploatare, 74% au fost generate de cifra de afaceri, 24% de investiţiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene, iar restul de 2% au fost alte venituri din exploatare. De asemenea, 46% din cifra de afaceri de 43,2 milioane de lei (+50% vs. 2022) au fost venituri recurente.

"Anul 2023 fost unul de referinţă pentru Bento. Execuţia proiectului pe fonduri europene şi extinderea în noi verticale, precum "Clusterul de Service", reflectă adaptabilitatea şi viziunea noastră strategică de dezvoltare continuă. Suntem mândri de echipa noastră şi de parteneriatele solide care au fost fundamentale în depăşirea obiectivelor stabilite la începutul anului trecut. Privind spre viitor, suntem entuziasmaţi să continuăm să dezvoltăm produse inovatoare pentru clienţii noştri, prin intermediul cărora să contribuim activ la transformarea digitală a acestora, cât şi să punem bazele şi să dezvoltăm noi parteneriate", a declarat Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru al Consiliului de Administraţie.

În 2023, Bento a executat proiectul pe fonduri europene ce a vizat dezvoltarea "Platformei pentru Transformare Digitală Modulară în Mediul Enterprise şi Sectorul Public". Prin intermediul acestei platforme, Bento este bine poziţionată pentru a valorifica cererea tot mai accentuată pentru soluţii informatice din partea organizaţiilor, nevoia de personalizare a soluţiilor la cerinţele specifice ale companiilor şi instituţiilor publice, precum şi apetitul acestora pentru soluţii de digitalizare în cloud.

Pe parcursul anului trecut, compania a fost implicată în derularea unor alte proiecte semnificative, precum proiectul de infrastructură cu beneficiar final Operatorul de Măsurare a Energiei pe Piaţa Angro (OMEPA), dezvoltarea şi implementarea Bento FSM în cadrul Distribuţie Energie Electrică România (DEER) şi furnizarea de servicii de gestionare a infrastructurii IT pentru o companie multinaţională din domeniul petrol şi gaze.

Anul trecut a fost unul exemplar pentru Bento nu doar din perspectiva proiectelor, ci şi din perspectiva creşterii şi întăririi echipei. Astfel, compania a acordat o atenţie deosebită programelor interne de dezvoltare profesională şi personală a angajaţilor şi a derulat diverse proiecte pentru asigurarea unui mediu de lucru echilibrat, care să potenţeze curiozitatea şi creşterea fiecărui coleg în parte.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, Bento are o capitalizare de piaţă de aproximativ 180 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 29 )

 1. Desi multi se asteptau la mai mult, tinand cont de raportarea la 9 luni, continutul raportului si cifrele financiare dau incredere ca si 2024 poate fi destul de bun.

  Super Bento!  

  Baieti destepti si seriosi care continua sa confirme.

  Sa vedem cu ce planuri vin in BVC.

  Oricum, desi pretul actiunii incepe sa arate bine, inca e loc de crestere serioasa. 

  Baieti destepti si seriosi care continua sa confirme.

  Sa vedem cu ce planuri vin in BVC.

  Oricum, desi pretul actiunii incepe sa arate bine, inca e loc de crestere serioasa. 

  1. Slabut t4

   Asa este, dar in T4 au dat actiuni gratuite si au folosit 2 milioane si ceva de lei pt aceasta. Au intr.un tabel informatia aceasta. Altfel spus, ara acele actiuni date, profitul ar fi fost de 15 milioane de lei.

   au facut 3 milioane lei profit doar in T4

   e chiar bine  

   ar fi fost, dar nu este. ramane 1 milion de lei profit in t4.

   scrie în raportul de pe BVB ca profitul este 15 milioane, arata clar ca de la sop e cheltuiala nemonetara, este doar Pe hârtie

  am cumparat inclusiv astazi

  felicitari pentru rezultatele deosebite si modul in care va comportati cu actionarii  

  Bravo Bento,Arobs dezastru

  1. o sa se vada si la AROBS castigurile din achizitii, acele companii sunt profitabile si dupa integrare vor creste mult profitul la arobs

   eu nu vand AROBS sub 2 lei  

   atunci sa vezi cresteri pe AROBS, era intr-un interviu cu Oprean ca sunt discutii cu fondurile de pensii

   abia pe 04.03.2024 vin rezultatele la AROBS. companie de soft. foloseste inca z80 sau 486 de dureaza atata? tare mie ca aluneca sub 0,9 lei

  Bento a deschis balul celor 4 firme IT care au performat foarte bine in 2023. Nu stiu daca Bento va avea forta sa atingă 14 lei maine, fiind, cu siguranta, si investitori care se gandesc sa marcheze un profit partial. Teoretic, sub 12.5 nu ar trebui sa coboare in urmatoarea perioada.

  Saptamana viitoare urmeaza AST, care va raporta un profit peste 10 mil lei, iar apoi LIH, care va avea de asemenea o raportare destul de buna, desi profitul le va fi "mancat" partial de SOP. uri.

  Pe 4 martie va raporta CC, despre care cred ca "va rupe". Astazi cotatia CC s.a apropiat de 7 lei pe actiune, am mai cumparat 200 de actiuni si am ajuns la 3000, CC devenind a doua companie din portofoliul IT dupa Bento.  

  1. Cat entuziasm.....maine va fi batalie pe BENTO la cumparare,vor cumpara Feisbucistii si la 17lei/actiune

   eu ma aștept sa depășească 20 lei bento anul acesta, sunt sigur ca rezultatele vor fi și mai bune decât în 2023

   ar trece de 20, per ul nu ar fi mare, bursele zburda acum, merita cumparat chiar si mai scump

   mai asteptam pentru 20, se pare ca descarca si insiderii

   vedem in saptamanile urmatoare unde urca 

  10% scadere a pretului la deschiderea sedintei de astazi.

  Piata a penalizat Bento pentru profitul minuscul din Q4. 

  Asteptarile sunt f mari in privinta Bento, iar daca acestea nu se vor confirma, actiunea se mai poate corecta.

  S.au marcat profituri, din partea celor care aveau alte asteptari 

  1. Nu pare penalizare cat marcare de profit sau vanzare din interior - au avut block la tranzactionare o luna.

   mai consolidam acum la 12 ce se poate si speram un 16 in t2

   ne intoarcem la 7 lei

   Pare ca exista interes in continuare pentru actiune, otdinele de cumparare ajungand dupa mult timp chiar mai mari decat cele de vanzare, la 10% variatie relativ la pret

   Dar, pe de alta parte, daca insiderii vand acum, inseamna ca stiu deja ca 2024 nu va fi chiar WOW! Au conferinta pe Zoom astazi la 13. Este de urmarit!

   daca raman seriosi si transparenti e in regula, nu trebuie sa fie WOW

   suficient sa fie constanti

  Ordinele de cumparare cresc si se mareste ecartul relativ la cele de vanzare in cazul Bento. Pentru unii, pretul actual pare o oportunitate de a intra/de a mai acumula. Cotatia a avut un suport puternic la 12 lei. Va fi interesanta de urmarit - eu nu mai cumpar, atat pentru ca am deja expunere mari, cat si pentru a.mi mentine un cost mediu linistitor.

  CC, despre care am tot scris ca "va rupe" a atins 7 lei, astfel ca un pret de 8 lei in contextul raportarii nu mai pare chiar o iluzie.

  CC are doar raportare semestriala, iar expunerea media mai redusa (isi cam baga picioarele in relatia cu actionarii) ajuta cotatia in prezent, in contextul in care au avut in Sem 2 3 contracte ok, desi cu marje micute. Dar, este bine ca raporteaza acum, si nu in aprilie, precum PRSN, care va surprinde f placut piata 

  1. Sunt curios dupa ce termina cu banii din pnrr cum vor sta softistele.

  Am urmarit teleconferinta lor, iar concluzia ar fi aceea, ca, in lipsa unei lebede negre, vor raporta bine si in 2024.

  Vor da si dividende, cred ca mai generoase ca anul trecut. Vor anunta si contracte noi in acest an.

  Unul dintre actionar a declarat de cateva ori ca obiectivul companiei este cresterea semnificativa a capitalizarii, a valorii actiunilor detinute, iar orizontul de timp ar fi de 3-5 ani.  

  1. Buna concluzia, mentinem interesul.

   Acumulam. 

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb