Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BIG BROTHERO greşeală i-a expus pe utilizatorii Apple

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

Coşmarul "Big Brother", în care orice activitate este urmărită, se des-făşoară, mai nou, în scurte episoade, din cauza unor greşeli care stau la baza unor aplicaţii. Recent lansata funcţie de conferinţă video a aplicaţiei FaceTime are un bug care permite ascultarea şi chiar urmărirea de la distanţă a utilizatorilor fără măcar ca aceştia să răspundă apelurilor.

Bug-ul reprezintă o mare problemă de securitate pentru toţi utilizatorii dis-pozitivelor Apple care folosesc noua facilitate numită Group FaceTime, facilitate care permite mai multor utilizatori să ia parte la un apel video. Un utilizator care iniţiază un apel video cu FaceTime şi face shwipe up pentru a se adăuga într-o conversaţie de grup, poate auzi ce vorbeşte cel pe care-l sună chiar înainte ca acesta să răspundă.

Asta pentru că, în momentul în care utilizatorul s-a adăugat pe el însuşi în grup, FaceTime presupune greşit că o conferinţă este deja activă şi începe să transmită sunetul celui apelat înainte ca acesta să răspundă.

Mai mult şi mult mai grav, dacă cel sunat decide să ignore apelul şi să apese butonul de volum pentru a opri sunetul, FaceTime începe să transmită şi video celui care a sunat fără acordul şi cunoştinţa celui apelat, informează news.ro. Apple a dezactivat funcţia Group FaceTime imediat după ce vestea despre acest bug a început să circule pe reţelele sociale şi a promis un update software care să rezolve problema până la finele acestei săptămâni.

Group FaceTime este una din puţinele facilităţi noi aduse de iOS 12. Prima problemă de securitate a fost des-coperită la doar la câteva ore după lansare, când s-a constatat că oricine putea să acceseze în mod neautorizat agenda de contacte direct din lock screen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS