BURSA Analytics

Bitcoin - aproape de un nou record istoric

A.I., F.D.
BURSA Analytics / 23 mai

Bitcoin - aproape de un nou record istoric

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14 - 21 MAI 2024

Simon Peters, eToro: "Climatul macroeconomic şi, în special, datele privind inflaţia şi potenţialele reduceri ale ratelor dobânzilor vor juca un rol esenţial în evoluţia preţului Bitcoin"

Piaţa cripto aşteaptă aprobarea ETF-urilor pe Ethereum spot, conform Reuters

Bitcoin a avut o creştere de 13%, în perioada 14 - 21 mai, cea mai vestită criptomonedă a lumii fiind aproape de a atinge un nou record istoric, conform datelor Invesing.com.

Simon Peters, analist eToro, este de părere că evoluţia preţului criptomonedei a fost dată de scăderea inflaţiei din Statele Unite. "Bitcoin, în special, a devenit din ce în ce mai corelat cu pieţele de acţiuni din SUA în ultimele săptămâni. Pe măsură ce intrăm în a doua jumătate a anului, climatul macroeconomic şi, în special, datele privind inflaţia şi potenţialele reduceri ale ratelor dobânzilor vor juca un rol esenţial în evoluţia preţurilor Bitcoin (şi ale criptoactivelor în sens larg)", a punctat analistul.

Creşterea apare într-un context cu aprecieri în întreaga piaţă cripto, pe fondul discuţiilor din cadrul Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) cu privire la posibilitatea aprobării cererii pentru ETF-uri pe Ethereum spot, scrie Reuters.

Geoff Kendrick, Bank Head of FX Research and Digital Assets Research la Standard Chartered, este de părere că aprobarea ETF-urilor pe Ethereum ar spori legitimitatea sectorului cripto şi, prin urmare, ar fi pozitivă pentru Bitcoin, potrivit The Block.

Kendrick a adăugat că, optimismul apărut odată cu posibilitatea aprobării ETF-urilor chiar în această săptămână îi dă mai multă încredere în estimările sale privind preţul Bitcoin de 150.000 de dolari până la finalul anului 2024 şi 200.000 de dolari până la sfârşitul lui 2025.

Ieri, la ora 19:30, Bitcoin se tranzacţiona la circa 70.260 de dolari, sub recordul istoric de 73.740 de dolari, potrivit datelor Investing.com.

Indici - BET-XT s-a apreciat cu 1,03%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 14 - 21 mai, cu 1,03%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 1,87%, în intervalul 14 - 21 mai, în vreme ce indicele BET-XT s-a apreciat cu 1,03% în perioada menţionată.

Digi Communications - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB din intervalul 14 - 21 mai se situează titlurile Digi Communications, ce au crescut cu 15,06%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei SIF Hoteluri, cu o apreciere de 12,21%, iar pe locul al treilea se află titlurile Comcm Constanţa, cu o apreciere de 11,8%.

Fonduri de investiţii - randament de 3,66% pentru OTP Expert Clasa L

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 13 - 20 mai, este condus de titlurile OTP Expert Clasa L, cu o apreciere de 3,66%, creştere similară cu cea a titlurilor OTP Expert Clasa E, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP AvantistRO Clasa E, care au urcat cu 3,38%.

Cotaţia aurului a crescut cu 2,28%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,03%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb