Board-ul Antibiotice propune ca cea mai mare parte din profitul de anul trecut să meargă la rezerve

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii / 23 martie 2022

Board-ul Antibiotice propune ca cea mai mare parte din profitul de anul trecut să meargă la rezerve

"Acordăm o atenţie deosebită Programului investiţional pentru această perioadă şi, în mod deosebit, celui din anul 2022", menţionează compania

Consiliul de Administraţie al Antibiotice Iaşi (ATB) a convocat acţionarii la adunarea de bilanţ, în data de 27 aprilie, cu propunerea ca cea mai mare parte din profitul anului trecut, de aproape 30 de milioane de lei, să meargă către rezerve, conform unui raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Consecvenţi politicilor noastre cu privire la creşterea cifrei de afaceri, reducerea costurilor şi punerea în piaţă de noi produse la preţuri mai accesibile care să conuducă la economii atât pentru populaţie cât şi pentru bugetul statului, acordăm în continuare o atenţie deosebită Programului investiţional pentru această perioadă şi, în mod deosebit, celui din anul 2022", se arată în raportul companiei.

Astfel, conducerea propune ca din rezultatul anului trecut, 27,8 milioane de lei să meargă la alte rezerve, în timp ce suma de 2,15 milioane de lei să fie direcţionată acţionarilor sub formă de dividende, din care 1,14 milioane de lei să meargă către Ministerul Sănătăţii, ce deţine 53% din producătorul de medicamente din Iaşi.

Tot în data de 27 aprilie, în cadrul unei adunări extraordinare, acţionarilor Antibiotice li se propune modificarea actului constitutiv al companiei prin completarea obiectului de activitate cu "producţia de energie electrică".

Pentru acest an, compania estimează afaceri de 432 milioane de lei, cu 17% peste cele din 2021, şi un profit brut de 33 milioane de lei, în creştere cu 10%, comparativ cu rezultatul obţinut anul trecut. Compania îşi propune extinderea portofoliul de produse cu cel puţin o sută de produse noi din clase terapeutice consacrate, dar şi din zona non-RX, pentru creşterea profitabilităţii afacerii prin optimizarea taxei clawback.

Anul trecut, Antibiotice şi-a menţinut poziţia de lider cantitativ pe forma farmaceutică unguente (20,4%), supozitoare şi ovule (32,9%) şi pulberi injectabile (63,0%), precum şi cea de lider pe segmentul medicamentelor generice cu prescriptţe şi OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 14,5%.

Antibiotice produce peste 150 de medicamente, din 11 clase terapeutice, şi deţine statutul de lider mondial în producţia substanţei active Nistatină, produsele sale fiind exportate în peste 70 de ţări. Evaluarea bursieră a producătorului de medicamente din Iaşi se ridică la circa 370 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro