Board-ul Impact a aprobat documentul de prezentare a emisiunii de obligaţiuni

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 decembrie 2020

Compania va vinde titluri obligatare de şase milioane de euro cu posibilitatea majorării la cincisprezece milioane de euro, ce vor fi listate la BVB Gradul de contractare a locuinţelor ridicate până acum în Greenfield Residence Băneasa se apropie de 100%, a anunţat dezvoltatorul imobiliar

Consiliul de Administraţie al Impact Contractor & Developer (IMP) a aprobat, în şedinţa de la mijocul săptămânii, documentul de prezentare a emisiunii de obligaţiuni cu scadenţa în 2026, ce urmează să fie emise de companie, se arată într-un raport al dezvoltatorului imobiliar remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, societatea va lansa un plasament privat ce se va întinde pe două săptămâni, prin care va vinde obligaţiuni în valoare de şase milioane de euro, cu posibilitatea majorării la cincisprezece milioane de euro, titluri ce ulterior vor fi listate la BVB, conform hotărârii board-ului din 16 noiembrie. Valoarea nominală a unui titlu va fi de 500 de euro, obligaţiunile urmând să aibă o dobândă fixă ce se va situa între 5,9% şi 6,4%, în funcţie de ordinele de subscriere din oferta ce va fi intermediată de Tradeville.

Răscumpărarea anticipată a titlurilor se va putea realiza integral dar nu şi parţial, la iniţiativa Impact, începând cu al doilea an al duratei de viaţă a obligaţiunilor, caz în care emitentul va plăti pentru fiecare titlu obligatar deţinut la data de referinţă, un preţ de răscumpărare "clean" de 102,5% (alături de dobânda acumulată până la momentul respectiv), conform hotărârii din această săptămână a Consiliului Impact.

Tot ieri, compania a informat investitorii despre vânzarea aproape integrală în Greenfield Băneasa Residence a locuinţelor din primele trei faze de dezvoltare finalizate.

"Astfel, gradul de contractare al locuinţelor ridicate până acum în Greenfield Residence Băneasa se apropie de 100% (98,7%), ceea ce confirmă interesul ridicat al populaţiei pentru acest tip de proiect. La data de 30 noiembrie 2020, societatea avea un stoc de 60 de apartamente aferente celei de-a treia faze de dezvoltare a proiectului Greenfield Băneasa Residence (Bucureşti), din care 27 (45%) erau deja pre-contractate şi rezervate", a anunţat dezvoltatorul imobiliar.

Greenfield Băneasa Residence va avea o suprafaţă totală de 60 de hectare, iar în prezent suprafaţa construită este de circa 30 de hectare, pe alte nouă hectare lucrările fiind în desfăşurare.

Grupul Impact şi-a propus o strategie de diversificare a proiectelor la nivel naţional avându-se în vedere pentru următorii ani atât dezvoltarea unor proiecte existente, cât şi a unor proiecte noi în zone dinamice în care compania nu a mai fost prezentă până acum. Pe lângă Bucureşti, Impact Contractor & Developer va dezvolta proiecte în Constanţa şi Iaşi.

Acţionarul majoritar al companiei este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 58,84% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,98% din capitalul dezvoltatorului imobiliar.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fed Fuels IPO Folly...

    cateva apartamente si cateva locuri de parcare scot 10% din 10 milioane lei!:))))))

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro