Boc: Vom reduce numărul agenţiilor guvernamentale

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 03 martie 2009

Premierul Emil Boc anunţă un amplu proces de descentralizare.

Premierul Emil Boc anunţă un amplu proces de descentralizare.

Liderii coaliţiei PSD-PD-L anunţă reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului

Miniştrii de resort vor propune Guvernului agenţiile, autorităţile sau companiile de care se pot lipsi

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că reducerea numărului de agen­ţii şi autorităţi guvernamentale este necesară pentru creşterea eficienţei administraţiei centrale şi debirocratizarea acesteia.

Şeful Executivului a afirmat că reducerea numărului de agenţii va fi rezultatul unui proces prin care unele dintre acestea vor fi desfiinţate, altele comasate, iar unele restruc­turate.

Boc a precizat că este necesară o discuţie în Guvern, astfel încât fiecare ministru să-şi precizeze poziţia faţă de acest proces. "Vom vedea unde agenţiile se pot desfiinţa, unde se pot comasa şi unde se pot restructura", a spus Boc, fără a da alte detalii privind numele sau numărul agenţiilor guvernamentale ce ar urma să fie restructurate sau des­fiinţate.

Boc a susţinut că procesul de descentralizare, pe care intenţionează să-l implementeze Guvernul, va face inutilă o parte din agenţiile care funcţionează actualmente în sub­ordinea mi­nisterelor.

"Agenţiile trebuie să servească un interes public, nu să fie instrumente birocratice în care să te duci cu câte şapte hârtii", a explicat premierul.

La rândul său, vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat că liderii coaliţiei au stabilit să ceară ministerelor să reducă numărul de agenţii şi companii naţionale.

Flutur a spus că liderii PSD şi PD-L au discutat despre elaborarea unui strategii şi a unui calendar de reducere a numărului de agenţii, companii şi societăţi naţionale.

Vicepreşedintele PD-L a declarat că aceste reorganizări sunt necesare atât pentru reducerea personalului, cât şi pentru ca acestea să devină mai eficiente.

Gheorghe Flutur a precizat că ministrul Economiei, Adriean Videanu, le-a spus că "are o anumită viziune în acest sens" şi că va prezenta un plan de reorganizare a companiilor din subordine, însă solicitarea este adresată tuturor mi­niştrilor.

Premierul Emil Boc a mai anunţat că Executivul lucrează şi la elaborarea actului normativ privind desfiinţarea Cancelariei primului-ministru. În opinia sa, Cancelaria a devenit un Guvern paralel, dar inutil, care consumă banii publici degeaba. Intenţia lui Boc nu este privită cu ochi buni de analiştii politici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro