Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Bolt împrumută 50 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Bolt împrumută 50 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanţele companiei) de 50 de milioane de euro cu Bolt, platforma europeană de trans-port la cerere din Estonia.

Finanţarea este susţinută de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), principalul pilon al Planului de investiţii pentru Europa, relatează News.ro.

Compania arată într-un comunicat: "Obiectivul finanţării este acela de a sprijini iniţiativele de dezvoltare şi cercetare ale produselor Bolt în domenii în care utilizarea tehnologiei poate îmbunătăţi siguranţa, fiabilitatea şi sus-tenabilitatea serviciilor sale, menţinând, în acelaşi timp, eficienţa ridicată a operaţiunilor companiei".

Acesta include investiţii în servicii existente precum ride-hailing, dar şi în servicii noi, cum ar fi car-sharing, bike-sharing şi livrare de mâncare.

Vicepreşedintele BEI, Alexander Stubb, a declarat: "Bolt este un bun exemplu de excelenţă europeană în domeniul tehnologiei şi al inovaţiei. Banca este foarte încântată să sprijine compania pentru îmbunătăţirea serviciilor sale, precum şi să îi permită să se extindă în noi domenii de activitate".

Totodată, Paolo Gentiloni, Comisarul European pentru Economie, a afirmat că Estonia este în prima linie a transformării digitale în Europa, adăugând: "Sunt mândru că Europa, prin Planul de Investiţii, sprijină strategia de cercetare şi dezvoltare a platformei estoniene Bolt, pentru a crea servicii inovatoare şi sigure, care vor spori mobilitatea urbană".

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele sale membre. Aceasta oferă finanţări pe termen lung, disponibile pentru investiţii solide care să contribuie la obiectivele politicii UE.

În ultimii cinci ani, BEI a pus la dis-poziţia proiectelor estoniene aproape 830 de milioane de euro, printre altele, în domeniul tehnologiei, infrastructurii şi transporturilor.

Bolt este cea mai mare platformă europeană de transport la cerere, serviciile companiei variind de la ride-hailing până la micromobilitate şi food delivery.

La noi în ţară, principalii competitori ai companiei sunt Uber, Clever şi Yango.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS