Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Boris Johnson a vorbit de "progrese enorme" pentru un acord de Brexit

M.I.A.
Internaţional /

Boris Johnson (Sursă foto: Twitter)

Boris Johnson (Sursă foto: Twitter)

Premierul britanic Boris Johnson a spus sâmbătă că "progrese enorme" sunt în curs pentru obţinerea unui acord privind Brexitul între Uniunea Europeană şi Regatul Unit, pe care l-a comparat cu Hulk, în ziarul Mail on Sunday, informează AFP.

"Când am obţinut această funcţie, toată lumea spunea că absolut nicio modificare a acordului de ieşire nu era posibil (...). Ei (liderii UE) au revenit asupra acestuia, şi cum ştiţi, o foarte, foarte bună conversaţie are loc cu privire la maniera în care să fie rezolvate problemele de la frontiera nord-irlandeză. Progrese enorme sunt în curs", a spus şeful guvernului.

Cele două părţi întâmpină piedici legate de modalitatea de a evita restabilirea unei frontiere fizice între Irlanda, stat membru al UE, şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit.

Londra respinge soluţia numită "plasa de siguranţă" (sau "backstop"), de neevitat după părerea Breuxellesului în lipsă de alternativă credibilă. Ea prevede ca Regatul Unit să rămână "într-un teritoriu vamal unic" cu UE dacă nu este găsită o soluţia mai bună până la finalul perioadei de tranziţie, scrie AFP.

"Va fi mult de lucru până la 17 octombrie", data ultimului summit la UE, înainte de ieşirea Regatului Unit din Uniune, prevăzută la 31 octombrie. "Dar voi merge la acest summit şi voi obţine un acord, eu chiar sper. Iar dacă nu obţinem un acord, ei bine, atunci vom ieşi la 31 octombrie", a adăugat Boris Johnson.

El a exclus deja să ceară la Bruxelles o amânare cu trei luni a Brexitului - "mai bine mort într-un şanţ" - aşa cum îl obligă o lege votată săptămâna trecută de Parlamentul britanic pentru a împiedica o ieşire din UE fără acord.

Boris Johnson ar trebui să se întâlnească luni, la Luxemburg, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu negociatorul şef al blocului comunitar, Michel Barnie, potrivit AFP.

Boris Johnson a comparat Regatul Unit cu supereroul Hulk: "Cu cât Hulk se enervează mai mult, cu atât devine mai puternic şi scapă mereu, chiar dacă părea bine legat, şi este cazul acestei ţări".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS