BREXIT - PRIMA CONFERINŢĂ DIN ROMÂNIA/FLORIN POGONARU, AOAR:"Apare un scenariu foarte posibil al unei pieţe de capital cu centre pe zone"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2016

"Apare un scenariu foarte posibil al unei pieţe de capital cu centre pe zone"

Odată cu votul pentru Brexit intrăm în două scenarii la fel de posibile, consideră Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), care declară: "Unul este scenariul temporizării, altul - cel al mişcărilor bruşte. Probabil, scenariul mişcărilor bruşte este foarte drag birocraţiei de la Bruxelles, care va vrea să-l împingă şi să obţină ceva din el".

În opinia domniei sale, indiferent de ce se întâmplă şi care scenariu prevalează, "în lumea capitalului, faptul că «a început să bată vântul prin tufişurile Londrei» face ca toţi «iepurii din Londra» s-o ia la fugă spre alte zone, pentru adăpost. Încet - încet se conturează o opinie că Dublin-ul este zona naturală pentru această fugă, dar ar putea să urmeze Frankfurtul".

Florin Pogonaru menţionează: "Apare, însă, mai peste tot, un scenariu foarte posibil al unei altfel pieţe de capital, cu centre pe zone, în care alături de Dublin, Paris, Frankfurt, este citată Varşovia în mod clar. Este clar că inclusiv diplomaţia poloneză va împinge foarte tare spre a muta parte din ce a fost Londra către Varşovia".

În acest context, domnul Pogonaru a concluzionat: "Apare următoarea problemă: noi, românii, nu facem ceva ca să avem centru pentru pieţele din sud-estul Europei? Nu ar trebui să ne orientăm deja? Nu ar trebui să avem o politică clară în privinţa asta?".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Repede va castiga sa pedepseasca Uk.

    ar trebui dar atunci politicienii romani ar fura mai greu din companiile de stat loistate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro