BREXITYellen, Fed: "Temerile globale şi inflaţia redusă justifică politica noastră precaută"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iunie 2016

Economia americană se confruntă cu mai multe incertitudini care cer precuaţie din partea Fed (Federal Reserve) în politica de majorare a dobânzilor, conform declaraţiilor preşedintelui băncii centrale americane, Janet Yellen.

Într-o audiere ce a avut loc ieri, în Congresul SUA, Yellen a făcut referire la încetinirea creşterii numărului posturilor din economia SUA, în aprilie şi mai, adăugând că Fed va urmări cu atenţie dacă această slăbire este temporară sau un semn al unei probleme mai mari.

Yellen şi-a exprimat temerile cu privire la economia globală, inclusiv la încetinirea creşterii Chinei şi la votul pe care urmează să-l exprime mâine Marea Britanie cu privire la apartenenţa la Uniunea Europeană. Yellen a mai adus în atenţie creşterea slabă a productivităţii în SUA şi inflaţia scăzută care persistă.

Yellen a subliniat: "Creşterea economică a fost inegală în ultimele trimestre. Avansul slab al economiilor externe şi aprecierea dolarului au afectat exporturile, iar sectorul energetic a fost lovit puternic de declinul cotaţiilor petroliere de la mijlocul lui 2014 până în prezent. În plus, mediul invesiţional din afara sectorului energetic a fost extrem de slab".

În primul trimestru din anul curent, economia SUA a crescut cu 0,8%, iar Yellen a spus, ieri, că există semne încurajatoare că expansiunea s-a consolidat în trimestrul al doilea.

Amintim că, luna aceasta, Fed a decis să menţină dobânda cheie în intervalul 0,25 - 0,50%, în condiţiile în care există riscul unui Brexit (ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană), iar în SUA, ritmul de creare a noilor locuri de muncă este lent şi creşterea economică - modestă.

Yellen: "Dacă economia SUA va fi lovită de un şoc, Fed va utiliza instrumentele pe care le are la dispoziţie".

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro