BUGETUL PRIMĂRIEI CAPITALEI PENTRU 2018 A FOST APROBATFirea alocă 111 milioane euro pentru spitale

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 23 februarie 2018

Firea alocă 111 milioane euro pentru spitale

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, ieri, proiectul de buget pe anul 2018, care propune alocarea a peste 3 milioane de euro pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului şi a peste 13 milioane de euro pentru diverse monumente şi statui, altele decât cele începute anul trecut.

Pentru spitale, municipalitatea a prevăzut în buget 111 milioane de euro - pentru finalizarea Spitalului Foişor, modernizarea Spitalului Victor Gomoiu, precum şi pentru dotarea cu aparatură medicală şi pentru diverse studii de fezabilitate în vederea construirii altor unităţi medicale. Primăria Capitalei mai alocă 26 de milioane de euro pentru semaforizarea a 20 de intersecţii noi şi 100 de intersecţii integrate în Sistemul de Management al Traficului şi promite accesibilizarea instituţiilor publice pentru persoanele cu handicap prin montarea unor rampe, cu un buget de 2,2 milioane de euro.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu susţine că proiectul de buget este o "fantezie" şi este greşit făcut: "Ca să nu încalce principiul legal, cine a făcut proiectul a umflat veniturile cu până la de 10 ori. Avem 30% venituri proprii şi 70% de la buget. (...) Aceşti bani nu există şi nu vor exista. (...) Avem un buget coafat. (...) Este atât de prost făcut... Remarc că măsurile electorale au făcut ca bugetul pentru asistenţa socială să crească de patru ori, de la 109 milioane de lei la 404 milioane de lei, ceea ce a dus ca un număr foarte mare de oameni să îşi ia adrese pe Bucureşti".

La rândul lor, consilierii USR spun că proiectul are mari probleme de construcţie şi, în plus, este foarte greu de consultat de cetăţeni, în condiţiile în care nu a fost publicat în format editabil, este prost scanat şi este prezentat "într-o formă de sfârşit de secol 20".

Viceprimarul Aurelian Bădulescu i-a atacat pe consilierii generali din opoziţie, spunând că au pus la punct împreună un scenariu, astfel încât fiecare să vină cu acuzaţii.

Printre altele, în acest an, Municipalitatea va continua lucrările la modernizare şi consolidare a podului Mihai Bravu, cu un buget de 1,33 de milioane de euro, precum şi reabilitarea Podului Grant, cu 6,2 milioane de euro, şi realizarea expertizei pentru un pasaj pietonal subteran în zona Arcului de Triumf (160.000 de euro).

În ceea ce priveşte parcările, municipalitatea alocă, pentru început, aproximativ 9 milioane de euro pentru şapte parcări supraterane rezidenţiale, 650.000 de euro pentru studii şi consultanţă pentru trei parcări publice la Gara de Nord, Edgar Quinet şi Piaţa Dorobanţi, 1 milion de euro pentru patru parcări publice, dintre care una la Sala Palatului, una la Piaţa Constituţiei şi alte două vor fi construite în cadrul unor proiecte pentru montarea monumentelor Alexandru Lahovari şi Gh. Cantacuzino.

Primăria Capitalei a prevăzut 55 de milioane de euro pentru etapa a doua a realizării staţiei de epurare Glina, 23 de milioane de euro pentru reţelele de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi drumuri în cartierul Henri Coandă şi 130.000 de euro pentru cişmele.

De asemenea, Municipalitatea promite că va consolida 86 de imobile cu risc seismic, potrivit proiectului de buget, alocând suma de aproximativ 10 milioane de euro. De asemenea, sunt prevăzute 47,5 milioane de euro pentru construirea de locuinţe, grădiniţe şi săli de sport. În plus, municipalitatea vrea să cumpere locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale cu un buget alocat de 15 milioane de euro şi să construiască nouă complexe multifuncţioane pentru activităţi didactice şi sport în incinta unor şcoli şi licee, cu un buget alocat de 21,4 milioane de euro.

Mai sunt alocate 5,4 milioane de euro pentru refacerea şi modernizarea patinoarului Flamaraopol.

Proiectul de buget a fost aprobat cu 30 de voturi pentru şi 17 voturi împotrivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro