Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Bulgaria va majora ţinta de deficit la 2% din PIB

D.D.
Internaţional /

Bulgaria va majora ţinta de deficit la 2% din PIB

Bulgaria intenţionează să majoreze ţinta de deficit bugetar pentru 2019 până la aproximativ 2% din Produsul Intern Brut, de la o ţintă de 0,5% din PIB în prezent, pentru a finanţa contractul de 1,26 miliarde dolari vizând achiziţionarea unui număr de opt avioane de vânătoare F-16 noi de la compania americană Lockheed Martin, a declarat vineri ministrul bulgar de Finanţe, Vladislav Goranov, informează Reuters.

Goranov a spus că Guvernul de la Sofia va propune luni modificarea ţintei de deficit în bugetul de stat, adăugând că Bulgaria intenţionează să plătească imediat pentru avioanele de vânătoare, dar că în bugetul de stat nu au fost alocate fonduri în acest scop.

"Suma care trebuie plătită este de aproximativ 1,2 miliarde dolari. Această sumă nu se regăseşte în Legea bugetului de stat. Intenţionăm să propunem o rectificare a bugetului de stat pentru a majora partea de cheltuieli şi a furniza fondurile necesare pentru acest proiect. După modificare, ţinta de deficit bugetar va creşte la 2%", a explicat ministrul bulgar de Finanţe.

Guvernul bulgar a decis miercuri să cumpere opt avioane de vânătoare F-16 noi de la compania americană Lockheed Martin, la preţul de 1,256 miliarde de dolari (1,12 miliarde de euro). Acordul privind F-16 se referă la şase aparate cu un loc şi două cu două locuri, urmând să fie livrate până în 2023. Ministrul bulgar al Apărării Krasimir Karakaceanov a explicat că un acord suplimentar prevede asumarea de către SUA a cheltuielilor de întreţinere şi formarea piloţilor, în sumă de 60 de milioane de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS