BURSA, 29 DE ANIDeasupra noastră nu este decât Cerul

MAKE
Ziarul BURSA #Miscellanea / 12 august 2019

Deasupra noastră nu este decât Cerul
MAKE

Numeri de la întâi ianuarie 222 de zile şi dai de 10 august.

În anii bisecţi, numeri 223, dar ăştia nu se pun, pentru că 223 nu este un număr remarcabil ca 222.

În ziua de 10 august, aşa cum îi şade bine unei zile a anului, s-au petrecut diverse chestii.

De exemplu, anul trecut, la 10 august, a avut loc protestul Diasporei, reunind în Piaţa Victoriei, 120.000 de cetăţeni, nemulţumiţi că Guvernul şi coaliţia PSD-ALDE au modificat legile justiţiei, Codul penal şi Codul de procedură penală şi că au înlăturat-o din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi; treaba s-a lăsat cu ciomăgeală, inclusiv a unor femei, copii şi bătrâni.

Dar, în 1792, pe timpul Revoluţiei franceze, la 10 august, poporul a cucerit Palatul Tuileries, iar Adunarea Naţională a decis că regele este sus-pendat din funcţiile sale şi că francezii vor alege o nouă Convenţie Naţională a cărei misiune era să fondeze o naţiune nouă - "a doua revoluţie".

Între Revoluţia franceză şi ciomăgeala din Piaţa Victoriei, la 10 august 1990, a apărut primul număr al ziarului BURSA şi aşa se face că, sâmbăta asta, ziarul BURSA a împlinit 29 de ani de glorioasă apariţie, neîntreruptă, neatârnată şi nesupusă.

Sunt 29 de ani într-o junglă a concurenţei cu mogulii faliţi, care s-au ocupat cu evaziunea fiscală şi spălarea de bani, cu manipularea în favoarea partidului aflat la putere, s-au ocupat cu propaganda şi prostirea publicului şi numai presă n-au făcut, dar au stricat piaţa presei acordând salarii nejustificate ziariştilor ca ziarişti, cu bani care nu proveneau din presă, ci din politică şi din fentarea fiscului sub oblăduirea politicienilor.

Sunt 29 de ani de convieţuire cu duşmani celebri, (de la fostul preşedinte CNVM - strămoşul ASF - Ştefan Boboc, la Daniel Ţepeş care stăpânea Consiliul Bursei şi Ludwik Sobolewski, directorul Bursei), dar şi cu cenuşii mediocrităţi ostile, pândind patologic din eşalonul al doi-lea al unor companii, sau dintre aşa-zişii "confraţi" şi "consurori", atinse de turpitudine, care mârâie în slujba lor.

Dar sunt 29 de ani de susţinerea publicului.

Sunt 29 de ani de întâlnire cu cititorii, zi de zi (chiar şi în weekend-uri şi în sărbătorile legale, mai nou, de când cu internetul).

Pământul s-a aflat de 29 de ori în poziţia asta faţă de Soare, iar poziţia poartă numele de "10 august"; în cursul ultimei rotaţii a Pământului în jurul Soarelui, în ziarul BURSA au apărut diverse chestii noi, aşa cum îi şade bine unui ziar care se dezvoltă.

În primul rând, ziarul BURSA şi-a modificat scriitura.

Ştirile şi veştile au fost lăsate, în special, în seama site-ului on line, ca să le livreze cititorilor în timp real sau aproape de timpul real.

Site-ul este, de regulă, un integrator de ştiri, în ordinea cronologică a evenimentelor, în timp ce textele publicate în ziarul BURSA tipărit au migrat în zona analizei, studiilor, monografiilor, oferind cititorilor "valoare adaugată", inedit, originalitate.

Această mutaţie a fost proiectată cu şapte ani în urmă şi a fost nevoie de o radicală restructurare a conducerii Redacţiei ca să o facă posibilă.

Am început să publicăm Suplimente de analiză asupra unor companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, materiale fără precedent, unice în presa românească (Antibiotice Iaşi, Oil Terminal, Romgaz şi altele).

Sunt analize ample, cuprinzând comentarii asupra performanţelor economice ale companiei, cu urmărirea influenţei evenimentelor de origine internă şi/sau externă asupra evoluţiei cotaţiei acţiunilor companiei; opiniile brokerilor şi interviuri luate managerului companiei; sinteza felului în care este privită evoluţia companiei în mass-media.

Materialele de acest fel cer alocarea de spaţii largi în ziarul BURSA - patru, până la opt pagini - dar, între eforturile de realizare, acesta este cel mai mic, pentru că adevăratul efort este cel al echipei de analiză şi redactare, un efort colectiv de care nu am fost capabili mai înainte (am avut noroc să scăpăm de frâne, iar prin coordonare, reuşim ceea ce nimeni din mass-media nu poate, în acest moment).

Anul ăsta au apărut Suplimente dedicate unor ocazii speciale, cum a fost Suplimentul de Ziua mondială a iei şi Suplimentul consacrat Zilei Naţionale a Franţei (şi mai urmează).

Am publicat monografii, iată câteva, doar:

- "Cumpănă, 75 de ani după Bretton Woods" (29.07.2019);

- "Wall Street - o decadă sub «semnul taurului»" (12.03.2019);

- "Evoluţia pieţelor de capital: ultimul sfert de secol şi viitorul probabil" (19.03.2019)

- "Explozia datoriei globale va împovăra pe toată lumea" (24.04.2019);

- "ZBATEREA NEPUTINCIOASĂ/ Băncile centrale se apropie de capitulare" (11.04.2019);

- "ACŢIUNILE LA PURTĂTOR, CE-AM AVUT ŞI CE-AM PIERDUT/N-am pierdut coarne, deci le avem" (15.07.2019);

- "320% DIN PIB PLANETAR/Criza nu e gravă, doar datoria creşte" (17.07.2019);

- "JP MORGAN: Dolarul riscă să şi piardă statutul de monedă de rezervă mondială" (25.07.2019).

Am publicat analize:

- "OMV PETROM LA BILANŢ / ÎN EXERCIŢIUL FINANCIAR 2018

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 64%" (07.02.2019);

- "CORESPONDEŢĂ DIN BRUXELLES/Femeile, discriminate la nivel European" (08.03.2019);

- "Alro, de astăzi în BET" (18.03.2019);

- "RAPORT ÎNTOCMIT DE ZIARUL BURSA ASUPRA PIEŢEI DE CAPITAL, DE LA DATA CÂND BVB S-A PRIVATIZAT/Bursa de Valori Bucureşti este decuplată de economia naţională (16.04.2019);

- "RADIOGRAFIA CONPET SA/ REPREZENTANŢII CONPET: Programul de investiţii pe 2018 - realizat în proporţie de 91%" (15.05.2019);

- "Electrica - cinci ani de la listare" (3.07.2019);

Am publicat studii/sinteze:

- "Leafa - mai mulţi bani, mai multe probleme" (08.02.2019);

- "Numărul insolvenţelor va creşte cu 20%, până în 2020" (21.02.2019);

- "Băncile centrale conduc economia către o «zombificare» globală" (11.04.2019);

- "Conflictul SUA - Iran ridică preţul petrolului" (23.04.2019);

- "Infrastructura României - Prioritatea Noii Perspective Financiare 2021-2027" (3.04.2019);

- "SIF1 către SIF5: «Hap!»" (21.06.2019);

- "Leapşa pe ouate - datoria Franţei a întrecut-o pe a Italiei" (22.07.2019).

Sunt doar câteva exemple.

Cititorii ziarului BURSA sunt privilegiaţi, atât timp cât este un privilegiu să primeşti ştiri corecte, care nu sunt purtătoare ale vreunui interes de grup, fie el de afaceri, fie el politic, să primeşti informaţie procesată riguros şi interpretată într-o scară de valori, unde prioritatea o are adevărul şi binele nostru public, aspirând la o viaţă îmbogăţită cu rost.

Suntem dependenţi de voi, cititorii noştri.

Suntem în serviciul vostru.

Deasupra noastră nu este nici preşedintele, nici premierul.

Deasupra noastră nu sunteţi decât voi.

Şi cum voi sunteţi noi, deasupra noastră nu mai este decât Cerul.

La mulţi ani!

Opinia Cititorului ( 33 )

 1. La multi ani!

  In 2002, când multe din tranzacțiile la bursa se făceau de indivizi aflați fizic in sediu BVB, ziarul Bursa era indispensabil. Fiecare avea câte un exemplar printat la purtător așa incat, la sediu, se adunau mai mult de 10-15 exemplare din aceiași zi. Nu-mi aduc aminte să fi existat un ziar competitor. Monopol curat.  

  Cu toate că aveam timp destul să trecem un exemplar de la unul la altul așa încât să nu fie nevoie să cumpărăm fiecare individual, acest lucru nu se întâmpla niciodată. 

  Cam așa de prețuit era ziarul la data aceea. 

  Vremurile s-au scurs, acum este on-line. Pentru mine, in continuare, lucrurile relevante le găsesc aici. Fără gargară. 

  Bazat pe energia și dârzenia omului din spatele lui, ziarul Bursa este în primul rând slujitorul adevărului. Este lucrul cel mai dificil, atât pentru om cat și pentru ziar, mai ales în ziua de azi. 

  Pe termen scurt nu aduce sustinatori, poate din contră, te aruncă într-o lupta de supraviețuire.

  Pe termen lung, este singurul care rămâne în continuare valid. 

  1. Eu continui sa fiu abonat la ziarul Bursa tiparit,am acces imediat si integral la editie,fiecare editie are propria conceptie si prezenta vizuala.Desi fac cunostinta cu continutul peste noapte,nu-mi strica satisfactia de maine dimineata, cand il desfac la birou unde imi vin toate ziarele.Fac asta de aproape 15 ani si in ultimul an Bursa a progresat enorm, mi se pare cel mai bun si mai frumos ziar romanesc.Felicitari si La multi ani!

   Nu stiu daca e ziarul Bursa cel mai bun, cel mai frumos si cel mai moral, dar e adevarat ca s-a maturizat de vreun an si ca publica materiale complexe, in exclusivitate. E o redactie care gandeste si munceste. Bravo! Spor!

   oricum din punct de vedere grafic fiind cel mai atractiv din Europa, in privinta articolelor fiind cu adevarat cel mai competent.

   Sa mori tu?

   A dat-o in politica progresista.

   Trebuie sa citesti 20 de stiri pana saa vezi una despre piata  

  La Multi Ani si felicitari pentru integritate si profesionalism

  La multi ani! Ce splendoare de titlu! Ziarul Bursa te face sa simti libertatea, moralitatea si patriotismul. Se distinge pentru ca este singurul organ de presa care face asta cu consecventa.

  1. Domnule,nici nu va dati seama cat respect va port,Va doresc multa sanatate

  La multi ani!

  Sa fiti fericiti si sa ii ajutati si pe ceilalti romani sa si-o gaseasca in limitele legii si ale bunului simt.

  Stima, 

  N-am citit niciodata un articol aniversar atat de interesant, elegant.Va urez multzi ani inainte!

  La Multi Ani ! si felicitari patronului si colectivului redactional .

  Citesc bursa cam de la inceputul aparitiei ,initial numai print , iar acum online si deci am remarcat (si confirm independent ) evolutia calitativa a ziarului. Sunteti cei mai buni in domeniul economic dupa ce noii proprietari  

  au tabloidizat revista Capital ! 

  Va felicit si va urez sa rezistati tentatiei de a vinde ,ar fi un dezastru pentru noi cititorii !

  Multi ani si spor in toate ! 

  La multi ani si bani Bursa!

  Domnule Make, pentru completa lămurire,fiti amabil si spuneti-ne de ce frane in echipa de analiza, vorbiti/ati scapat? 

  1. V-am lamurit vreodata cu privire la cele doua divorturi ale mele?

   Nu si nici nu va voi lamuri vreodata.

   Prin urmare, veti ramine nelamurit si in aceasta privinta.  

   Waw! ti-ai arătat masura.

   Aceasta-i masura "amabilitatii" lu domn Make.

  Deasupra noastră se arată nori amenintatori!.

  Multumesc tuturor!

  M-am obisnuit sa fiu luat la suturi la fiecare articol pe care il scriu, (dupa 29 de ani de presa corecta ar fi fost si greu sa nu am inamici, fie prin comunitatea oamenilor de afaceri, fie printre fosti salariati), ceea ce imi altereaza intrucitva imaginea asupra efectului a ceea ce publicam. 

  De aceea, urarile voastre sint, cumva, neasteptate. 

  Felicitarile nu-s in van, ne incurajeaza, ne arata ca eforturile noastre se simt si ca merita. 

  Cum spun in articol, noi sintem voi si ne straduim sa nu fim niciodata altcineva decit voi, adica un Noi/Voi mare si atotcuprinzator.

  La multi ani, Noua/Voua! 

  1. Nu mai scrie când ești somnoros.

   Nu te umfla in pene! felicitările marca "Bestea" sunt apa de ploaie.

   La fel ca cele despre Treichl. 

  Vă mulțumesc pentru că existați ! Vă urmăresc din 1992 !

  1. La multi Ani, speram sa ramaneti cel putin la acelas nivel profesionist si impartial, din pacate sunt prea putini ramasi in Romania care pot si vor sa ofere aceste calitati compartindule cu ceilalti

  Felicitari si jos palaria pentru generozitatea dumneavoastra si profesionalismul desavarsit al intregii echipe redactionale !

  P.s. Salutari si domnului Antonescu ce tot nu crede ca americanii au fost pe Luna... :) :) :)

  (discutati cu repere romanesti din domeniu, cu domnul Prunariu, cu domnul Mironov, incetati sa mai propovaduiti gogomanii ale adeptilor teoriilor conspirationiste caci starniti si rasul necuvantatoarelor... :) )  

  1. Ai inteles Make? Jos palaria si fa-ne o poza "descoperit". Te vom admira in toata splendoarea.

  La Multi Ani ziarului BURSA si echipei BURSA !

  Taria de carcacter sa va ramaie vesnic reper !

  Felicitari cordiale ! Si salutari amicale ! 

  Felicitari!

  Noi succese! 

  Si la multi Ani!

  Sunt investitor la BVB și va citesc periodic. Mulțumim ptr articolele de profil, sper sa fie realiste și fără vreun interes particular. Avem nevoie de cinste pe aceste meleaguri! Sa ne reântâlnim și la 49 de aniversari. La multi ani!

  Bravo Make; adevarata teorie a conspirației!.

  222......223. .. ??? Lipseste doar 6! Vine Apocalipsa. 

  Deasupra noastra nu sunteti decat voi....

  Poporul este stăpânul mijloacelor de producție!.....Aplauze prelungite. 

  1. Toate, dar toate comentariile negative (1.4., 7., 7.2., 7.3., 8., 9.1., 9.2., 11.1., 16. si 17.) apartin unei singure persoane; din aceste 10 postari, opt sint de azi, la o zi dupa aparitia articolului.

   Cele 10 comentarii ilustreaza o persoana furioasa, care nu se poate controla, mediocra intelectual, dezlinata, animata de turpitudine. 

   Make Bursa Great Again!

   Multumit? 

  La mulți ani!

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb