BURSA CONSTRUCŢIILOR / AURICA SERENY, PREŞEDINTELE APRM:"Mobilierul de inspiraţie rustică nu pare să părăsească locul fruntaş din piaţă"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 10 aprilie 2019

Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Români de Mobilă (APMR)

Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Români de Mobilă (APMR)

Eforturile depuse de producătorii din industria mobilei în anul 2019 sunt îndreptate înspre îmbunătăţirea situaţiei în cursul acestui an, prin realizarea unor produse noi care să stârnească interesul consumatorilor de pretutindeni, ne-a spus Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Români de Mobilă (APMR).

Mobilierul de inspiraţie rustică este în tendinţe de ani buni şi nu pare să părăsească locul de frunte pe care îl ocupă în preferinţele publicului, potrivit domniei sale, care ne-a menţionat: "Este acel tip de mobilier fabricat din esenţe naturale, are un aer şi funcţionalitate deosebite, pe lângă sentimentul de apartenenţă la vremuri trecute, pline de nostalgie.

Mobilierul rustic se poate încadra în mai multe stiluri, atât europene, cât şi americane, fiecare cu specificul său. Pentru Europa cele mai cunoscute sunt piesele de mobilier de inspiraţie rustică franceză, britanică sau germană.

Mobilierul rustic are un farmec aparte, nu poate fi contestat nici măcar de către cei care preferă mobilă modernă. Are un aer vintage, dar parcă mereu nou şi proaspăt, uşor de combinat chiar şi cu piese moderne, într-un amestec eclectic. Este minunat şi utilizat exclusiv pentru mobilarea unui spaţiu, fără să dea impresia de apăsator sau excesiv. Mobilierul rustic reinterpretat în zilele noastre are şi o componentă funcţională deloc neglijabilă - corpurile de depozitare au o compartimentare clasică, dar foarte apreciată. Corpurile mici sau obiectele decorative în stilul rustic sunt accentele care pot «încălzi» fără costuri exagerate un decor minimalist modern".

Printre altele, preşedintele APRM ne-a mai spus că târgurile internaţionale ale anului în curs la care au participat sau urmează să participe firmele de mobilă din România cu finanţare de la bugetul de stat sunt: IMM - Cologne Koln (ianuarie); Târgul Internaţional de Mobilă de la Singapore (martie); Salone del Mobile Milano (aprilie); Internaţional Contemporary Furniture FAIR - New York (mai); Interzum (mai); Maison & Objet - Paris (septembrie); China Internaţional Import - Export Shanghai (noiembrie); Index Qatar sau Index Dubai (noiembrie-septembrie); Mebel Moscova (noiembrie).

Conform doamnei Sereny, există o serie de societăţi comerciale membre APMR care intră sub incidenţa prevederilor Ordonanţei 114. "Acestea se află într-o situaţie incertă pe de o parte pentru că nu tuturor le este clar dacă trebuie să aplice reglementările sau nu, iar pe de altă parte deoarece cheltuielile cu salariile vor creşte semnificativ fără să beneficieze de scutirile prevăzute de această ordonanţă pentru sectorul de construcţii", ne-a explicat domnia sa.

Domnia sa ne-a precizat, într-un interviu: "Realizările la 11 luni (2018 faţă de 2017), calculate în baza datelor primite de la INS evidenţiază o scădere a volumului producţiei industriale cu 1,4%, o majorare a volumului exportului cu 4,9 %, o creştere a volumului importului cu 18,7% şi o diminuare a consumului aparent cu 2,4%".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro