BURSA CONSTRUCŢIILORTendinţe în design interior

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 10 aprilie 2019

Tendinţe în design interior

Proiectele de amenajări interioare vor fi marcate în acest an de mai multe tendinţe dominante. Acestea presupun consolidarea unor tendinţe inovatoare manifestate până acum la scară mai mică, aducerea în prim-plan a unor elemente estetice şi funcţionale noi, precum şi depăşirea unor formule deja convenţionale.

Potrivit Delta Studio, compania care se ocupă cu designul interior, tendinţele din acest an presupun, în special, un viraj de la neutru către intens. Astfel, tonurile pastelate lasă locul unor culori saturate. Texturile naturale, autentice, tind să se afirme în faţa texturilor artificiale. Se remarcă, tot­odată, şi o evoluţie de la minimalism către o abundenţă sofisticată şi un decorativism complex.

Designerii ne mai spun că apetitul pentru formule scenografice este în creştere, astfel pe lângă elementele deja menţionate - decorativism, senzorialitate, intensitate - sunt integrate simultan referinţe variate: retro, vintage, artizanal, neo-clasic etc.

O tendinţă de maximă actualitate este reprezentată de stilurile hibride. Alături de această tendinţă de configurare sofisticată a spaţiului se regăseşte, în plină ascensiune, apetenţa pentru natural în toate aspectele sale. Pe lângă explorarea şi integrarea calităţilor materialelor naturale, această tendinţă aduce şi o anumită simplificare a decorului spaţial.

Deşi ar putea fi privită ca o contrapondere faţă de debordanţa decorativă amintită mai sus, această simplificare nu înseamnă nici minimalism, nici neutralitate. Dimpotrivă, intensitatea texturilor naturale sau folosirea scenografică a luminii conferă, la rândul lor, senzorialitate şi vibraţie puternică spaţiului.

Culoarea anului 2019 - living coral - pune în lumină tendinţa generală către culori intense, vibrate. Acesteia i se adaugă tonuri saturate de roşu, verde sau albastru.

Plăcile ceramice cu motive decorative regionale (inspirate în special din spaţiul mediteranean) rămân o alegere de actualitate. Alături de acestea, întâlnim şi motive Art-Deco sau geometrii abstracte în designul plăcilor ceramice sau al tapetului.

Preferinţele se mută încet către designul anilor "70. Aceasta înseamnă tonuri calde, intense, texturi sofisticate, şi obiecte cu siluetă abstractă. Un alt stil din trecut pentru care se manifes­tă un interes crescut este stilul Memphis al anilor "80 - decor ludic, culori primare puternice şi combinaţii de forme ce amintesc de jocul Tetris.

Întâlnim, totodată, accentele metalice, însă piatra sau sticla constituie o alegere din ce în ce mai des întâlnită.

Apetenţa generală pentru natural şi "naturaleţe" este în creştere, pe de o parte din motive estetice sau opţiuni pentru "eco-awarness".

Anul 2019 va fi caracterizat de o "savoare a spaţiului", obţinută prin mijloace dintre cele mai variate. Densitatea sau intensitatea decorului pot fi considerate atribute majore ale amenajărilor interioare. Numeroase elemente stilistice, contemporane sau retro, sunt binevenite în compoziţia spaţiului, atât timp cât sunt integrate într-un mod sensibil.

Indiferent de tendinţe, important este să regăsim confortul de care avem nevoie în fiecare cameră.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro