Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Bursa din Bulgaria a finalizat trecerea la platforma T7

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursa din Bulgaria a finalizat trecerea la platforma T7

Bursa de Valori din Bulgaria (BSE) a finalizat cu succes trecerea la platforma de tranzacţionare T7 aparţinând Deutsche Börse, înlocuind sistemul Xetra Classic, anunţă SeeNews.

"Prin T7 ne extindem portofoliul de comenzi pe pieţele noastre, ceea ce des-chide calea către o capacitate de tranzacţionare mai eficientă pe piaţa de capital din Bulgaria", a declarat, la începutul acestei săptămâni, Ivan Takev, directorul executiv al BSE.

În noiembrie 2018, BSE a semnat un acord pe şapte ani cu Deutsche Börse (Bursa din Frankfurt) pentru dreptul de a utiliza platforma T7, care să faciliteze tranzacţionarea pe piaţa reglementată şi pe Facilitatea multilaterală de tranzacţionare (MTF).

Platforma a fost selectată datorită costurilor reduse de operare şi a unor diferenţe funcţionale minore faţă de Xetra Classic, sistem pe care l-a utilizat anterior Bursa din Sofia. Piaţa din Bulgaria a ales această platformă după un proces de selecţie lansat în trimes-trul al doilea din 2018, respectiv după ce a luat în considerare trei platforme alternative care oferă o funcţionalitate similară.

În toamna lui 2018, BSE estima că după trecerea la noua platformă cheltuielile cu serviciile angajate vor spori cu circa 19%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS