BURSELE DIN LUMEPieţele internaţionale dau semne de redresare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Bursele din Europa au avut un curs mixt vineri, după declinul puternic din cele două zile anterioare.

Titlurile "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW) au urcat cu 0,3%, la 74,49 euro, deşi compania auto germană se aşteaptă la câştiguri mai mici cu până la o jumătate de miliard de euro (579 milioane de dolari) în 2019, dacă tarifele vamale dintre SUA şi China rămân în vigoare, conform directorului general Nicolas Peter, citat de revista Automobilwoche.

Acţiunile "ArcelorMittal" SA, cel mai mare grup siderurgic din lume, s-au apreciat cu 1,7%, la 24,61 euro. Grupul britanic "Liberty House" Ltd., parte a alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat, vineri, un acord condiţionat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, respectiv "ArcelorMittal" de la Galaţi, România, "Ostrava" din Republica Cehă, laminoarele de la Skopje, Macedonia, şi Piombino din Italia.

Titlurile companiei franceze de telecomunicaţii "Orange" SA au scăzut cu 1,7%, la 13,46 euro. "Orange" a anunţat că a încheiat un parteneriat cu gigantul american "Google" pentru implementarea proiectului Dunant - cablul submarin transatlantic care va conecta Franţa de Statele Unite.

Indicele CAC 40 al pieţei din Paris a coborât cu 0,2%, la 5.095,98 punc-te, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,1%, la 11.523,81.

Pe piaţa americană, acţiunile s-au redresat vineri, în baza profiturilor anunţate de marile bănci din SUA.

În acest context, titlurile "Citigroup" Inc. s-au apreciat cu 2,1%, la 69,84 dolari, iar cele ale "Bank of America" Corp. - cu 0,4%, la 28,46 dolari.

Indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 1,4%, la 2.767,13 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 1,2%, la 25.339,99.

În Asia, acţiunile au urcat vineri, în majoritate, ca urmare a apariţiei unor informaţii media potrivit cărora Departamentul american de Trezorerie nu a catalogat China, într-un raport intern, drept manipulator valutar.

Titlurile "Fortescue Metals Group" Ltd., producător australian de minereu de fier, au urcat cu 5,3%, la 3,96 dolari australieni. Compania a anunţat joi că a lansat un program de răscumpărare de acţiuni de până la 500 de milioane de dolari australieni.

Acţiunile "Jiangxi Copper" Co., cel mai mare producător chinez de cupru, au câştigat 2,4% pe piaţa din Hong Kong, atingând 8,50 dolari HK, pe fondul avansului cotaţiei metalului industrial.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a crescut cu 0,2%, la 5.895,70 puncte, Hang Seng al celei din Hong Kong - cu 2,1%, la 25.801,49.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS