Revista BURSA Construcţiilor

BURSELE DIN LUMEReacţii pozitive pe pieţe, la evoluţiile discuţiilor comerciale SUA-China

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Reacţii pozitive pe pieţe, la evoluţiile discuţiilor comerciale SUA-China

Bursele din Europa au crescut vineri, investitorii reacţionând la semnalele pozitive legate de negocierile comerciale dintre SUA şi China, respective de Brexit.

Deutsche Börse

-Acţiunile Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, au urcat cu 5,1%, la 6,81 euro. Deutsche Bank a informat o instanţă americană că nu deţine copii ale declaraţiilor fiscale ale preşedintelui Donald Trump.

-Titlurile SAP SE, producător de software, s-au apreciat cu 10,2%, la 115,68 euro. Bill McDermott a demisionat vineri, după un deceniu în care a făcut din SAP cea mai mare companie de tehnologie din Europa, transmiţând obiectivul de a finaliza tranziţia grupului german la cloud computing noilor co-directori generali Jennifer Morgan şi Chris-tian Klein.

- Acţiunile Metro AG au crescut cu 1,6%, la 14,60 euro. Retailerul german a confirmat că este în negocieri avansate cu grupul chinez Wumart legat de un parteneriat privind operaţiunile sale din China.

-Indicele DAX a urcat cu 2,9%, la 12.511,65.

Euronext Paris

-Titlurile companiei auto Renault SA au înregistrat un plus de 5,1%, la 53,40 euro. Consiliul de administraţie al Renault a votat, vineri, în favoarea demiterii directorului general Thierry Bollore şi a desemnat-o pe Clotilde Delbos, în prezent director financiar, în postul de director general interimar.

- Indicele CAC 40 s-a apreciat cu 1,7%, la 5.665,48.

New York Stock Exchange

-Pieţele americane au crescut vineri, însă în a doua parte a zilei câştigurile au fost limitate, după ce adminis-traţia Trump a anunţat că s-a înţeles asupra unui acord comercial limitat cu Beijing-ul.

-Acţiunile Ford Motor Co. au câştigat 1,9%, atingând 8,78 dolari, deşi compania auto a anunţat scăderea cu 30% a vânzărilor sale în China, în intervalul iulie-septembrie.

- Titlurile Boeing Co. s-au apreciat cu 1,1%, la 374,92 dolari. Producătorul american de avioane a anunţat, joi, că lucrează în colaborare cu brandul de automobile sport Porsche, parte a grupului Volkswagen, la dezvoltarea unui concept de vehicul electric zburător capabil să trans-porte persoane în zone urbane.

-Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,2%, la 26.816,59 puncte, S&P 500 - cu 1,1%, la 2,970.27.

Tokyo Stock Exchange

-Acţiunile companiei tehnologice Hitachi Ltd. s-au apreciat cu 1,8%, la 4.002 yeni, după ce unele surse au declarat că aceasta a redus lista cu părţile interesate de divizia sa de chimicale, care valorează 6,8 miliarde de dolari.

-Titlurile grupului petrolier Inpex Corp. au avut un preţ de 950 yeni, mai mare cu 3,3% faţă de sesiunea bursieră precedentă, ca urmare a avansului cotaţiilor de pe piaţa de profil.

-Indicele Nikkei 225 a crescut cu 1,2%, la 21.798,87.

Sydney Stock Exchange

-Titlurile producătorului de petrol Santos Ltd. au consemnat un avans de 1%, la 7,43 dolari australieni, cele ale rivalului Woodside Petroleum Ltd. - de 1,1%, la 31,22 dolari australieni.

- Indicele S&P/ASX 200 a crescut cu 0,9%, la 6.606,80 puncte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Gala BURSA 2019
DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS