Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BURSELE DIN LUMERevin temerile pe pieţele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Revin temerile pe pieţele europene

Bursele din Europa au scăzut ieri, după ce SUA şi China şi-au reluat poziţiile "de război" în lunga lor dispută comercială.

Acţiunile producătorului german de oţel "ThyssenKrupp" AG au coborât cu 1,2%, la 12,08 euro. Autorităţile antitrust ale Uniunii Europene (UE) au blocat planificata fuziune dintre "ThyssenKrupp" şi rivalul indian "Tata Steel", considerând că tranzacţia ar fi dus la majorarea preţurilor şi la reducerea concurenţei în domeniu.

Titlurile "ArcelorMittal" NV, cel mai mare producător mondial de oţel, s-au depreciat cu 1,9%, la 14,73 euro. Europa trebuie să adopte urgent măsuri suplimentare pentru a contracara impactul tarifelor vamale impuse de preşedintele american Donald Trump, a afirmat ieri directorul general al "ArcelorMittal", Lakshmi Mittal, citat de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Acţiunile băncii italiene "Intesa Sanpaolo" SpA au pierdut 0,4%, atingând 1,84 euro. Şeful "Intesa" i-a cerut ieri Guvernului de la Roma să evite un nou conflict cu Uniunea Europeană din cauza deteriorării finanţelor publice.

Titlurile companiei petroliere anglo-olandeze "Royal Dutch Shell" Plc au scăzut cu 0,8%, la 28,36 euro. Autoritatea de reglementare a sectorului petrolier din Mexic a aprobat planurile de explorare în apele de mare adâncime pentru cinci perimetre operate de "Royal Dutch Shell" în această ţară.

Acţiunile grupului auto german "Volkswagen" AG au înregistrat un minus de 0,6%, la 142,86 euro. "Volkswagen" a renunţat la parteneriatul cu firma "Aurora", specializată în software pentru vehicule autonome, la două zile după ce startup-ul din Silicon Valley a anunţat că va construi platforme autonome pentru vehicule comerciale împreună cu "Fiat Chrysler Automobiles" NV.

Titlurile "Reckitt Benckiser" Plc, producător britanic de bunuri de larg consum, au urcat cu 2,7%, la 6.568 pence.

Compania l-a ales pe şeful "PepsiCo" Inc., Laxman Narasimhan, în funcţia de director executiv.

La ora 16.19 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,6%, la 7.352,75 puncte, FTSE MIB al celei din Milano - cu 0,4%, la 20.524,97, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,3%, la 12.117,05.

Scăderi pe Wall Street

Pieţele americane au deschis sesiunea de ieri în declin, pe fondul tensiunilor comerciale SUA-China.

Titlurile "Ford Motor" Co. s-au depreciat cu 0,5%, la 9,88 dolari. Compania auto a anunţat, ieri, inaugurarea unui centru de cercetare în Tel Aviv, alăturându-se astfel celorlalţi producători auto globali care beneficiază de pe urma colaborării cu start-up-urile israeliene din sectorul tehnologic.

Acţiunile "Qualcomm" Inc. au pierdut 1,8%, ajungând la 69,97 dolari, după ce producătorul sud-coreean de smartphone-uri "LG Electronics" Inc. şi o comisie din SUA s-au opus eforturilor furnizorului american de cipuri de a suspenda o decizie a autorităţilor antitrust.

La ora 10.07, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,008%, la 2.885,49 puncte, Dow Jones Indus­trial Average - cu 0,04%, la 26.039,29, Nasdaq Composite - cu 0,3%, la 7.800,07.

Asia, în declin

Bursele din Asia au scăzut ieri, în majoritate, după ce China a raportat, pentru luna mai, cea mai ridicată inflaţie din ultimele 15 luni (2,7%). Regiunea a fost influenţată în mod negativ şi de protestele din Hong Kong faţă de o propunere de act normativ care ar putea eroda autonomia legală a teritoriului.

Acţiunile companiei auto chineze BYD Co. au pierdut 1,8% pe piaţa din Hong Kong, ajungând la 46,90 dolari HK. Piaţa auto chineză - cea mai mare din lume - a înregistrat, în mai, o scădere cu 16,4% a vânzărilor, aceasta fiind a 11-a lună consecutivă de declin, conform Asociaţiei Producătorilor Auto din China.

În acelaşi domeniu, titlurile companiei japoneze "Honda Motor" Co. s-au depreciat cu 0,4%, la 2.776 yeni, iar cele ale rivalei "Suzuki Motor" Corp., cu 1,6%, la 5.219 yeni.

Titlurile societăţii petroliere aus­traliene "Woodside Petroleum" Ltd. au înregistrat un minus de 0,3%, la 35,04 dolari australieni, ca urmare a scăderii cotaţiilor de pe piaţa de profil cu aproape 2%.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a scăzut cu 0,04%, la 6.543,70 puncte, Nikkei 225 al pieţei din Tokyo - cu 0,4%, la 21.129,72, Hang Seng al celei din Hong Kong - cu 1,7%, la 27.308,46.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS