BURSELE DIN LUMEScăderi puternice în sectorul bancar italian

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Scăderi puternice în sectorul bancar italian

Bursele din Europa au scăzut vineri, din cauza incertitudinilor politice din Italia, care au generat un declin puternic în sectorul bancar al ţării. Partidul Liga, aflat la guvernare în Italia, a depus o moţiune de neîncredere ca să determine căderea Guvernului condus de Giuseppe Conte, exprimându-şi totodată speranţa ca în curând să poată fi organizate alegeri anticipate, conform Reuters.

La Bursa din Milano, titlurile Banco BPM SpA s-au depreciat cu 9,1%, la 1,64 euro, iar cele ale Intesa Sanpaolo SpA - cu 3,6%, la 1,87 euro. Acţiunile celui mai mare grup bancar Italian, UniCredit SpA, au scăzut cu 5,1%, la 9,40 euro.

Băncile italiene au deţineri semnificative de bonduri guvernamentale, iar rezervele lor de capital suferă atunci când cresc randamentele obligaţiunilor de stat. Vineri dimineaţa, randamentele titlurilor guvernamentale italiene cu maturitatea la zece ani au înregistrat cea mai mare creştere zilnică din mai 2018 până acum.

Titlurile Commerz-bank AG, a doua mare bancă din Germania, au coborât cu 2,6%, la 5,25 euro. Germania caută un consilier extern care să evalueze opţiunea pentru participaţia deţinută la Commerzbank.

Acţiunile Leoni AG, producător de cabluri din Germania, au pierdut 5,7%, ajungând la 11,13 euro. Societatea a angajat un expert extern pentru a monitoriza restructurarea sa, conform unor surse citate de Reuters.

Titlurile companiei petroliere anglo-olandeze Royal Dutch Shell Plc au înregistrat un minus de 0,9%, la 25,56 euro. Cererea globală de petrol a consemnat, în primul semestru din acest an, cel mai lent ritm de creştere de după criza financiară din 2008, potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei.

Indicele FTSE MIB al pieţei din Milano a scăzut cu 2,5%, la 20.324,23 puncte, AEX al celei din Amsterdam - cu 1,2%, la 542,22, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1,3%, la 11.693,80.

Declin pe Wall Street

Bursele americane s-au înscris pe un curs negativ vineri, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump a sugerat că anulează negocierile programate să aibă loc în septembrie.

Acţiunile Facebook Inc., societate care deţine reţeaua de socializare online cu acelaşi nume, au coborât cu 1,2%, la 187,85 dolari. O curte federală de apel din San Francisco a respins, joi, solicitarea Facebook de a nu admite un proces colectiv în care compania este acuzată că a adunat şi stocat ilegal datele biometrice a milioane de utilizatori, fără consimţământul acestora.

Titlurile Uber Technologies Inc., furnizor de servicii de transport la comandă, au pierdut 6,8%, atingând 40,05 dolari. Compania a raportat pierderi peste aşteptări pentru trimes-trul al doilea (5,2 miliarde de dolari).

Acţiunile producătorului de cipuri Broadcom Inc. au urcat cu 1,8%, la 275,73 dolari. Broadcom va achiziţiona divizia de securitate pentru companii a Symantec Corp, într-o tranzacţie de 10,7 miliarde de dolari în numerar. Titlurile Symantec au crescut cu 0,3%, la 22,99 dolari.

Indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,7%, la 2.918,65 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,3%, la 26.287,44, Nasdaq Composite - cu 1%, la 7.959,14.

Curs mixt în Asia

Pe pieţele asiatice, evoluţia a fost una mixtă vineri, după publicarea datelor din care rezultă creşterea inflaţiei în sectorul alimentar din China, res-pectiv expansiunea economiei nipone într-un ritm peste aşteptări.

În acest context, titlurile producătorului japonez de electronice Sony Corp. au crescut cu 1,9%, la 5.973 yeni, însă cele ale fabricantului de utilaje grele Komatsu Ltd. au coborât cu 0,07%, la 2.315 yeni.

La Hong Kong, acţiunile Sunny Optical Technology Group Co., producător chinez de componente pentru smartphone-uri, au scăzut cu 0,06%, la 83 de dolari HK, iar cele ale AAC Technologies Inc. - cu 2,4%, la 36,20 dolari HK.

Titlurile Australia & New Zealand Banking Group s-au apreciat cu 0,7%, la 27 de dolari australieni, iar cele ale Commonwealth Bank of Australia - cu 0,6%, la 79,42 dolari australieni, după ce banca centrală a Australiei a informat că ar putea tăia dobânzile, dacă va fi necesar.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a crescut cu 0,4%, la 20.684,82 puncte, S&P/ASX 200 al celei din Sydney - cu 0,3%, la 6.584,40, Hang Seng al pieţei din Hong Kong a scăzut cu 0,7%, la 25.939,30.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS