BURSELE DIN LUMESectorul tehnologic din Europa, în urcare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Sectorul tehnologic din Europa, în urcare

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, în baza evoluţiilor din sectorul tehnologic, după ce SUA au relaxat temporar restricţiile impuse grupului chinez "Huawei".

În acest context, acţiunile producătorului austriac de cipuri AMS AG s-au apreciat cu 6,8%, la 34 euro, iar cele ale rivalului franco-italian "STMicroelectronics" NV - cu 4,2%, la 14,74 euro.

Titlurile companiei auto germane "Daimler" AG au câştigat 0,9%, ajungând la 52,50 euro. Viitorul şef al "Daimler", Ola Kaellenius, lucrează la un program de reducere a costurilor, anunţă Handelsblatt, citând surse anonime.

Acţiunile "Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar german, au scăzut cu 0,1%, la 6,68 euro. Unii investitori majori ai "Deutsche Bank" solicită un plan de succesiune pentru preşedintele Paul Achleitner, din cauza nemulţumirilor legate de redresarea băncii, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Titlurile lanţului german de distribuţie "Metro" AG au coborât cu 0,8%, la 14,30 euro. Unul dintre acţionarii importanţi ai companiei critică planul de vânzare a hipermarketurilor Real, considerând că afacerea subevaluează această divizie, potrivit unei surse citate de Reuters.

La ora 16.25 (ora României), indicele FTSE MIB al pieţei din Milano a crescut cu 0,6%, la 20.669,48 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1%, la 12.158,06.

La New York, acţiunile au urcat ieri, în deschidere, pe fondul amânării interdicţiilor care privesc "Huawei".

Titlurile "Intel" Corp., cel mai mare producător de semiconductori din lume, s-au apreciat cu 1,7%, la 44,30 dolari.

Acţiunile "Alphabet" Inc., deţinătorul "Google", au înregistrat un plus de 0,4%, la 1.149,91 dolari. "Google" a prezentat, luni, noul său model de ochelari, Google Glass Enterprise Edition 2, care sunt destinaţi utilizatorilor corporativi.

La ora 09.17, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,4%, la 25.786,84 puncte, Nasdaq Composite - cu 0,8%, la 7.763,59.

În Asia, pieţele au fluctuat ieri, investitorii continuând să aibă temeri legate de escaladarea tensiunilor comerciale dintre SUA şi China.

Acţiunile "Woodside Petroleum" Ltd., producător australian de ţiţei, au scăzut cu 0,08%, la 37,02 dolari australieni, iar cele ale "Oil Search" Ltd. - cu 0,1%, la 7,69 dolari australieni, în pofida faptului că preţul ţiţeiului a crescut.

Titlurile producătorului sud-coreean de telefoane inteligente "Samsung Electronics" Co. au urcat cu 2,7%, la 43.150 woni, pe fondul problemelor cu care se confruntă rivalul său chinez "Huawei" în relaţia cu SUA.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a urcat cu 0,4%, la 6.500,10 puncte, Kospi al celei din Seul - cu 0,3%, la 2.061,25.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS