Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BURSELE LUMIIPieţele europene - în declin, după ce SUA au sancţionat Iranul

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Pieţele europene - în declin, după ce SUA au sancţionat Iranul

Bursele din Europa au scăzut vineri, după ce SUA au impus noi sancţiuni economice Iranului (pe exporturile de metale).

Deutsche Börse

- Acţiunile companiei germane Deutesche Lufthansa SA au consemnat un minus de 2,1%, la 15,82 euro. Operatorul de transport aerian a anunţat că a sus-pendat până pe 20 ianuarie zborurile sale spre Teheran şi pe cele ale filialelor sale, în urma prăbuşirii avionului ucrainean cu 176 de persoane la bord, la sud de Teheran.

- Titlurile companiei auto Daimler AG s-au depreciat cu 0,5%, la 49,43 euro, deşi Bloomberg a anunţat că divizia sa Mercedes-Benz şi-a apărat cu succes titlul de cel mai mare producător mondial de automobile de lux, după ce şi-a devansat rivalii BMW AG şi Audi AG pentru al patrulea an consecutiv.

- Indicele DAX a pierdut 0,09%, ajungând la 13.483,31 puncte.

Euronext Paris

- Acţiunile grupului francez de telecomunicaţii Orange SA au scăzut cu 0,2%, la 13,12 euro, după ce, joi, acesta a anunţat regruparea activităţilor sale din Orientul Mijlociu şi Africa sub umbrela aceleiaşi entităţi, care ar putea fi listată la bursă, în viitor.

- Indicele CAC 40 s-a depreciat cu 0,09%, la 6.037,11.

London Stock Exchange

- Acţiunile companiei anglo-olandeze Royal Dutch Shell Plc au crescut cu 0,1%, la 2.263,50 pence. Grupul petrolier caută un cumpărător pentru rafinăria sa Anacortes din Washington, conform unor surse citate de Reuters.

- Titlurile companiei aeriene britanice low-cost EasyJet Plc s-au apreciat cu 4,2%, la 1.499 pence, după ce rivala sa irlandeză Ryanair Holdings Plc, ale cărei acţiuni au urcat cu 5,7%, la 16,10 euro, şi-a modificat în creştere estimările de profit anual.

- Indicele FTSE 100 a scăzut cu 0,1%, la 7.587,85 puncte.

Borsa Italiana

- Acţiunile Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, au câştigat 1,5%, ajungând la 7,42 euro. Grupul italian se uită dincolo de subvenţiile guvernamentale pentru a-şi finanţa proiectele în domeniul energiilor regenerabile şi se bazează din ce în ce mai mult pe vânzarea directă de electricitate către companii, potrivit Bloomberg.

- Indicele FTSE MIB a crescut cu 0,3%, la 23.783,72.

New York Stock Exchange

Bursele americane au urmat un curs negativ vineri, după anunţul conform căruia piaţa muncii din SUA a creat un număr sub aşteptări de posturi noi la finalul lui 2019.

- În contextul dat, titlurile conglomeratului industrial General Electric Co. au coborât cu 2%, la 11,67 dolari, cele ale companiei auto Ford Motor Co. - cu 0,1%, la 9,25 dolari.

- Titlurile gigantului petrolier ExxonMobil Corp. s-au depreciat cu 0,9%, la 69,14 dolari, la fel cele ale rivalului mai mic Chevron Corp., care au atins 116,44 dolari, în contextul declinului cotaţiilor de pe piaţa de profil.

Indicele Dow Jones Industrial Average a coborât cu 0,5%, la 28.823,77 puncte, S&P 500 - cu 0,3%, la 3.265,35.

Nasdaq

- Titlurile Facebook Inc. s-au depreciat cu 0,1%, la 218,06 dolari. Reţeaua de socializare va avea în curând un nou design pe desktop. Deocamdată, acesta este afişat unui număr limitat de utilizatori.

- Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 0,3%, la 9.178,86.

Sydney Stock Exchange

Bursele din Asia au crescut vineri, în majoritate, investitorii din regiune având mai puţine temeri cu privire la evoluţia tensiunilor dintre SUA şi Iran.

- Titlurile producătorului australian de ţiţei Woodside Petroleum Ltd. au consemnat un plus de 0,7%, la 35,86 dolari australieni, cele ale Oil Search Ltd. - de 2,1%, la 7,94 dolari australieni, deşi preţurile de pe piaţa de profil au scăzut. De menţionat că directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei, Fatih Birol, a declarat vineri, pentru Reuters, că piaţa mondială a petrolului ar urma să fie bine aprovizionată în 2020, iar ritmul de creştere a cererii va fi unul modest, ceea ce va ţine sub control preţurile.

- Indicele S&P/ASX 200 a câştigat 0,8%, ajungând la 6.929 puncte.

Seoul Stock Exchange

- Acţiunile Samsung Electronics Co., gigantul sud-coreean care deţine Samsung Display Co., au urcat cu 1,5%, la 59.500 woni, cele ale LG Display Co. - cu 1%, la 15.900 woni, în condiţiile în care, joi, titlurile grupului tehnologic american Apple Inc. au urcat până la un nivel maxim record.

- Indicele Kospi a câştigat 0,9%, ajungând la 2.206,39 puncte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS