BVBAproximativ 37% din rulaj, asigurat de răscumpărarea de acţiuni SIF Banat-Crişana

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 28,53 milioane de lei, pes­te şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de doar 16,63 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au notat: " Toţi indicii au crescut în şedinţa de azi (n.r.), variaţiile fiind cuprinse între +0,23% pentru BET-FI şi +0,69% în cazul BET-BK. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6 milioane euro, din care 2,2 milioane reprezintă tranzacţiile din oferta de răscumpărare de acţiuni SIF Banat-Crişana. Pe piaţă principala, cel mai lichid emitent a fost Banca Transilvania (TLV). Din indicele BET, patru companii au înregistrat creşteri de peste un procent: Sphera Franchise Group (SFG) a avut cea mai mare creştere, preţul acţiunilor urcând azi (n.r.) cu 3,00%. Acestea au fost urmate de titlurile Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu un avans de 2,27%. La polul opus, doar două companii au închis şedinţa în scădere: acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au scăzut cu 0,42%, iar titlurile Transelectrica (TEL) s-au depreciat cu 0,25%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 8,14 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,425 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Romgaz (SNG), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 37 lei/titlu, valoarea tranzacţionată însumând 1,33 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 1,175 lei/acţiune, în scădere cu 0,42%, pe fondul unei valori transferate de 1,19 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,52 lei/titlu, în creştere cu 0,97%, în contextul unui rulaj de 0,77 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nici o tranzacţie.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 0,34%.

Topul celor mai mari creşteri 

"IAR Braşov" (IARV): +3,13%

2. "Sphera Franchise Group" (SFG): +3%

3. "Compa" (CMP): +2,87%

4. "Erste Group Bank" (EBS) +2,73%

5. "Prebet Aiud" (PREB): +2,46%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): -4,08%

2. "Electromagnetica"(ELMA): -2,82%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,08%

4. "OIL Terminal" (OIL): -1,87%

5. "Patria Bank" (PBK): -1,72%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS