BVBBăncile au susţinut creşterea uşoară de la începutul zilei de ieri

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 09 aprilie 2015

Băncile au susţinut creşterea uşoară de la începutul zilei de ieri

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, în prima parte a şedinţei de ieri, fiind susţinută de cotaţiile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Banca Transilvania (TLV), în timp ce titlurile din energie au tras în jos piaţa.

Cu o zi înainte, TLV a încheiat tranzacţia de achiziţionare a Volksbank şi a prezentat de planul de conversie a creditelor acordate în CHF de banca austriacă.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se aflau în urcare cu 0,3% la mijlocul zilei, la fel ca în deschiderea pieţei. BET Plus cuprinde cele mai lichide 34 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Valoarea schimburilor cu acţiuni s-a ridicat la 4,48 milioane de lei (1,01 milioane de euro), până la ora 14:00.

Rulaj mai ridicat de 1 milion de lei a înregistrat doar Romgaz (SNG), dar la limită, cu schimburi de numai 1,08 milioane de lei. Cotaţia producătorului de gaze naturale a scăzut cu 0,1%.

Avansul principalilor indici ai bursei a fost alimentat de creşterea acţiunilor BRD şi Banca Transilvania, cu 1,8%, respectiv 1,3%.

Pe segmentul deal al bursei a avut loc o singură tranzacţie, cu titluri BRD, în valoare de 299.500 lei. Rulajul de pe segmentul regular al bursei s-a ridicat la 562.000 de lei.

Banca Transilvania a anunţat, marţi seara, că a plătit 81 milioane euro pentru preluarea Volksbank România, 58 de milioane de euro fiind plasate într-un cont escrow, pentru acoperirea eventualelor riscuri ce pot apărea în primul an de la preluarea operatorului cu acţionariat austriac.

În sectorul energetic, indicele BET NG a stagnat, iar BET FI, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,3%.

Indicele BET BK a urcat cu 0,1%, iar BET XT a crescut cu 0,3%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro