Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BVBBET-NG, singurul indice care a închis şedinţa pe minus

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

BET-NG, singurul indice care a închis şedinţa pe minus

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de vineri de la BVB a fost de doar 19,15 milioane de lei, sub şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de 24 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului, de 40,16 milioane de lei.

Analiştii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Evoluţii preponderent pozitive în şedinţa de azi (n.r. vineri), cea mai bună evoluţie fiind înregistrată de indicele BET-FI care a crescut cu 1,05%. La polul opus, singurul indice care a închis şedinţa pe minus a fost BET-NG care a avut o corecţie de 0,22%.Valoarea tranzacţiilor a fost de 4 milioane de euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Din cadrul indicelui BET cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de: Transgaz (TGN) 0,68%, Banca Transilvania (TLV) 0,61% şi Purcari Wineries (WINE) 0,44%. La polul opus regăsim Sphera Franchise Group (SFG), cu o corecţie de 2,46% şi Alro (ALR) care a scăzut cu 2,26%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 3,35 milioane de lei, în creştere cu 0,61%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,465 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Fondul Proprietatea (FP), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,185 lei/titlu, în creştere cu 0,42%, valoarea tranzacţionată însumând 1,56 milioane de lei.

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,25 lei/acţiune, în apreciere cu 1,81% pe fondul unei valori transferate de 1,31 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Nuclearelectrica (SNN), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,02 lei/titlu, în coborâre cu 0,99%, în contextul unui rulaj de 1,11 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii, cea mai importantă dintre acestea a fost închiată cu titlurile TLV la preţul unitar de 2,47 lei/unitate, în creştere cu 0,82% faţă de preţul de referinţă din piaţa "regular", pe fondul unui rulaj de 1,06 milioane de lei. Cea de a doua tranzacţie a fost încheiată cu titlurile SIF Transilvania (SIF3), la preţul unitar de 0,32 lei/acţiune în apreciere cu 1,59% faţă de preţul de referinţă din piaţa "regular", în valoare de 0,4 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în stagnare. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră s-a apreciat cu 0,13%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "IAR Braşov" (IARV): +11,52%

2. "SIF Hoteluri" (CAOR): +6,52%

"Şantierul Naval Orşova" (SNO): +5,88%

4. "Cemacon" (CEON) +4,18%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): +3,73%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): -9,09%

2. "Electromagnetica"(ELMA): -5,96%

3. "Altur" (ALT): -3,85%

4. "Alumil" (ALU): -3,09%

5. " Sphera Franchise Group" (SFG): -2,46%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS