BVBBET-NG, singurul indice care a închis şedinţa pe minus

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

BET-NG, singurul indice care a închis şedinţa pe minus

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de vineri de la BVB a fost de doar 19,15 milioane de lei, sub şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de 24 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului, de 40,16 milioane de lei.

Analiştii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Evoluţii preponderent pozitive în şedinţa de azi (n.r. vineri), cea mai bună evoluţie fiind înregistrată de indicele BET-FI care a crescut cu 1,05%. La polul opus, singurul indice care a închis şedinţa pe minus a fost BET-NG care a avut o corecţie de 0,22%.Valoarea tranzacţiilor a fost de 4 milioane de euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Din cadrul indicelui BET cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de: Transgaz (TGN) 0,68%, Banca Transilvania (TLV) 0,61% şi Purcari Wineries (WINE) 0,44%. La polul opus regăsim Sphera Franchise Group (SFG), cu o corecţie de 2,46% şi Alro (ALR) care a scăzut cu 2,26%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 3,35 milioane de lei, în creştere cu 0,61%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,465 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Fondul Proprietatea (FP), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,185 lei/titlu, în creştere cu 0,42%, valoarea tranzacţionată însumând 1,56 milioane de lei.

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,25 lei/acţiune, în apreciere cu 1,81% pe fondul unei valori transferate de 1,31 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Nuclearelectrica (SNN), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,02 lei/titlu, în coborâre cu 0,99%, în contextul unui rulaj de 1,11 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii, cea mai importantă dintre acestea a fost închiată cu titlurile TLV la preţul unitar de 2,47 lei/unitate, în creştere cu 0,82% faţă de preţul de referinţă din piaţa "regular", pe fondul unui rulaj de 1,06 milioane de lei. Cea de a doua tranzacţie a fost încheiată cu titlurile SIF Transilvania (SIF3), la preţul unitar de 0,32 lei/acţiune în apreciere cu 1,59% faţă de preţul de referinţă din piaţa "regular", în valoare de 0,4 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în stagnare. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră s-a apreciat cu 0,13%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "IAR Braşov" (IARV): +11,52%

2. "SIF Hoteluri" (CAOR): +6,52%

"Şantierul Naval Orşova" (SNO): +5,88%

4. "Cemacon" (CEON) +4,18%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): +3,73%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): -9,09%

2. "Electromagnetica"(ELMA): -5,96%

3. "Altur" (ALT): -3,85%

4. "Alumil" (ALU): -3,09%

5. " Sphera Franchise Group" (SFG): -2,46%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS