Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBCreşteri pe linie pentru indicii Bursei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Creşteri pe linie pentru indicii Bursei

Rulaj de numai 23 milioane de lei, sub media zilnică a anului 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat creşteri pe linie în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute, evoluţie în ton cu cea înregistrată în pieţele de capital din Europa.

Fără tranzacţii în piaţa "deal" sau înregistrări de obligaţiuni în sistemul de tranzacţionare al BVB, rulajul s-a situat la 23,44 milioane de lei, sub valoarea medie zilnică a acestui an, de 39,19 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, echipa de analiză de la Prime Transaction, a notat: "Toţi indicii BVB au închis şedinţa de tranzacţionare pe plus. Variaţiile au fost cuprinse între 0,25% pentru BET-FI şi 1,03% în cazul indicelui BET. Valoarea tranzacţiilor a scăzut la 4,9 milioane euro. Cel mai lichid emitent a fost Banca Transilvania (TLV), care a avut un aport de 4,56 milioane lei la rulajul înregistrat. Din indicele BET remarcăm creşterea de peste 2% a acţiunilor societăţilor: Nuclearelectrica (SNN) 2,71%, Banca Transilvania (TLV) 2,59% şi Medlife (M) 2,13%. La polul opus, singura societate ale cărei titluri au scăzut în şedinţa de astăzi (n.r. vineri) a fost Fondul Proprietatea (FP), cotaţia Fondului corectându-se cu 0,42%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, preţul titlurilor instituţiei de credit încheind şedinţa de tranzacţionare în creştere cu 2,59%, la preţul unitar de 2,575 lei.

Acţiunile Sphera Franchise Group (SFG) au angrenat un rulaj de 3,78 milioane de lei, într-o şedinţă în care cotaţia acţiunii companiei a urcat cu 0,54%, la 18,5 lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile FP, care au încheiat ziua bursieră la preţul de 1,18 lei, transferurile cu acţiunile Fondului ridicându-se la 2,96 milioane de lei.

Titlurile MedLife (M) au încheiat ziua bursieră la preţul de 33,5 lei, în creştere cu 2,13%, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile M ridicându-se la 2,82 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la bursa noastră, s-a apreciat cu 1,02%, în timp ce indicele BET-NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,97%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un avans de 0,7%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Dafora" (DAFR): +9,47%

2. "Uamt" (UAM): +5,71%

3. "Romcarbon" (ROCE): +5,15%

4. "Condmag" (COMI): +4,76%

5. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +3,17%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prefab" (PREH): -11,54%

2. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -6,86%

3. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): -5,13%

4. "Prebet" (PREB): -2,42%

5. "Ropharma" (RPH): -2,10%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS