Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BVBCreşteri pe linie pentru indicii bursei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 24,99 milioane de lei, peste şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de doar 19 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi(n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, spre deosebire de cea de pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,38% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,19% (BET-BK) şi +0,44% (ROTX). Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 5,24 milioane de euro, sub media zilnică de 9,44 milioane de euro înregistrată de la începutul anului".

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Casa de Bucovina - Club de Munte (BCM, +7.69%), pe fondul tranzacţionării unui volum cu mult peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Nuclearelectrica S.A. (SNN), cu +3.20%, pe fondul tranzacţionării unui volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi acţiunile SIF Hoteluri S.A. (CAOR), cu -7.69%, având un volum cu mult peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Alro S.A. (ALR, -4.35%), pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 12,87 milioane de lei, în creştere cu 0,41%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,455 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Nuclearelectrica (SNN), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 14,18 lei/titlu, în creştere cu 3,20%, valoarea tranzacţionată însumând 2,15 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 37,5 lei/acţiune, în apreciere cu 0,54% pe fondul unei valori transferate de 2 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de SIF Transilvania (SIF3), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,311 lei/titlu, în urcare cu 0,97%, în contextul unui rulaj de 1,92 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în creştere cu 0,38%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră s-a apreciat cu 0,36%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): +7,69%

2. "Turism Felix" (TUFE): +3,64%

"Nuclearelectrica" (SNN): +3,20%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO) +2,36%

5. "Purcari Wineries " (WINE): +2,22%

-----------

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): -7,69%

2. "Sinteza"(STZ): -7,05%

3. "Alro" (ALR): -4,35%

4. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -3,85%

5. "Dafora" (DAFR): -3,81%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS