Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BVBDeprecieri generale pentru indicii bursei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Deprecieri generale pentru indicii bursei

Lichiditate de 35,5 milioane de lei, sub cea din şedinţa anterioară.

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, într-o zi în care valoarea tranzacţionată s-a ridicat la 35,53 milioane de lei, sub cea din şedinţa anterioară, de 43,42 milioane de lei.

Luca Nicolae, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, în linie cu cea a principalelor burse americane. Indicele BET a prezentat o scădere de 0,39% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au înregistrat o variaţie între -0,08% pentru BET-NG şi -0,41% pentru BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 7,26 milioane de euro, sub media zilnică de 9,69 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Retrasib (RTRA), cu +14,95%, pe fondul tranzacţionării unui volum de doar 264 acţiuni. Următoarea poziţie în topul creşterilor din piaţa reglementată a fost înregistrată de acţiunile OIL Terminal (OIL), cu +13,82%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile companiei Mecanică Fină (MECE), cu -14,38%, având un volum de doar 118 acţiuni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Transgaz (TGN), -1,23%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), a căror cotaţie a scăzut cu 0,78%, la 2,53 lei, pe fondul unui rulaj de 12,7 milioane de lei.

Titlurile Romgaz (SNG) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 33,25 lei, în scădere cu 0,3% faţă de şedinţa anterioră, în condiţiile unei lichidităţi de 5,31 milioane de lei.

Pe poziţia a treia se găsesc acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au cumulat transferuri de 3,61 milioane de lei, cotaţia FP înregistrând o scădere de 0,46%, la 1,075 lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,411 lei, în creştere cu 0,24%, pe fondul unei valori tranzacţionate de 2,99 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 1,78 milioane de lei, a fost derulată cu acţiunile TLV, la preţul unitar de 2,55 lei, similar cu referinţa din piaţa "regular".

A mai fost înregistrat un transfer "deal" cu acţiunile MedLife (M), la preţul de 31,5 lei, cu 1,56% sub referinţă, valoarea tranzacţiei fiind de 0,83 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus a înregis­trat o scădere de 0,34%, în timp ce indicele BET-XT, ce înglobează cele mai lichide 25 de titluri de la bursa noastră, a cunoscut o depreciere de 0,37%.

Indicele BET­-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a cunoscut un recul de 0,28%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Retrasib" (RTRA): +14,95%

2. "Oil Terminal" (OIL): +13,82%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +12,07%

4. "Comcm" (CMCM): +6,38%

5. "Prefab" (PREH): +6,18%

-------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanică Fină" (MECE): -14,28%

2. "Napolact"(NAPO): -14,12%

3. "Armătura" (ARM): -12,50%

4. "Ropharma" (RPH): -3,64%

5. "Rompetrol Well Services" (PTR): -2,84%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS