Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBFondul Proprietatea a asigurat 34% din rulaj

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 37,7 milioane de lei, puţin peste şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de 36,7 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii, dar sub media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

Analiştii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Evoluţii modeste ale indicilor BVB. Variaţiile au fost cuprinse între -0,13% pentru BET-NG şi +0,63% în cazul BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 7,93 milioane euro, în creştere uşoară faţă de şedinţa precedentă. Titlurile Fondul Proprietatea au fost din nou cel mai tranzacţionat emitent asigurând azi 34% din rulaj. Din indicele BET, cea mai bună evoluţie a fost cea a acţiunilor Purcari Wineries (WINE) care au urcat cu 2,68%. La polul opus avem acţiunile Sphera Franchise Group (SFG) cu o scădere de 1,95%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile FP, care au înregistrat transferuri în valoare de 12,91 milioane de lei, în creştere cu 0,43%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,175 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Banca Transilvania (TLV), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,43 lei/titlu, în scădere cu 0,21%, valoarea tranzacţionată însumând 9,24 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,432 lei/acţiune pe fondul unei valori transferate de 2,56 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,52 lei/titlu, în scădere cu 0,82%, în contextul unui rulaj de 1,22 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în scădere cu 0,08%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a stagnat.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Dafora" (DAFR): +13,92%

2. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): +3,74%

"Purcari Wineries" (WINE): +2,68%

4. "TMK - Artrom" (ART) +2,27%

5. "Carbochim " (CBC): +1,49%

----------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prodplast" (PPL): -10,17%

2. "Turism Felix"(TUFE): -5,88%

3. "Farmaceutica Remedia " (RMAH): -4,57%

4. "Electroputere" (EPT): -4,35%

5. "Altur" (ALT): -3,90%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS