BVBÎnchideri mixte pentru indicii bursei noastre

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Închideri mixte pentru indicii bursei noastre

Rulaj de 58 milioane lei, sub cel din şedinţa anterioară 

După un debut de şedinţă marcat de creşteri de peste 2% pentru indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în a doua parte a zilei de trazacţionare vânzătorii au preluat controlul, astfel încât, la final, numai patru din cele nouă coşuri de acţiuni ale bursei noastre au înregistrat creşteri.

Lichiditatea s-a ridicat la 58,4 milioane de lei, cu mult sub cele 138,7 milioane de lei din şedinţa anterioră, când cotaţiile au fost spulberate de căderea preţului petrolului suprapusă peste extinderea epidemiei de coronavirus.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,37% pentru BET-NG şi 0,81% în cazul indicelui BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 12,1 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Banca Transilvania (TLV) a fost şi astăzi (n.r. ieri) cel mai lichid emitent, având un aport de 15,1 milioane lei la valoarea tranzacţionată. Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de emitenţii: Purcari Wineries (WINE), 5,88%, Electrica (EL), 2,4% şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB), 2,27%. La polul opus, corecţii de peste 1% au fost înregistrate de acţiunile: Romgaz (SNG), -1,57%, OMV Petrom (SNP), -1,23% şi Fondul Proprietatea (FP), -1,18%".

În piaţa "regular", acţiunile TLV au încheiat şedinţa bursieră în creştere cu 0,88%, la preţul de 2,3 lei.

Titlurile Romgaz (SNG) s-au depreciat cu 1,57%, până la preţul de 31,4 lei, valoarea tranzacţionată cu titlurile producătorului de gaze naturale ridicându-se la 7,82 milioane lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului lichidităţii de ieri de la bursa noastră se găsesc titlurile OMV Petrom (SNP), care au angrenat un rulaj de 5,36 milioane lei, cotaţia grupului petrolier încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,3225 lei, în scădere cu 1,23%.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au avut o lichiditate de 4,49 milioane de lei, titlurilor instituţiei de credit fiind în creştere cu 0,88%, la preţul de 13,74 lei.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 0,14%, în timp ce indicele compozit BET Plus, al celor mai tranzacţionate 37 de acţiuni de la bursa noastră, a coborât cu 0,11%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,57%, iar indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut avans de 0,18%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Condmag" (COMI): +13,33%

2. "Prodplast" (PPL): +12,17%

3. "Mecanică Fină" (MECE): +11,90%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +8,97%

5. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +7,98%

-----------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Ves Sighişoara" (VESY): -11,59%

2. "Carbochim" (CBC): -11,11%

3. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -9,09%

4. "Turbomecanica" (TBM): -8,86%

5. "Electroaparataj" (ELJ): -7,26%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS