Abonament gratuit

BVBIndicii, în creştere, pe fondul unei lichidităţi de numai 25 milioane de lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Indicii, în creştere, pe fondul unei lichidităţi de numai 25 milioane de lei

Creşteri pe linie pentru coşurile de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), indicele BET, al celor mai tranzacţionate şaisprezece acţiuni ale pieţei noastre de capital, cu excepţia SIF-urilor, încheind ziua în urcare cu 0,96%, la 10.095,99 de puncte.

Rulajul s-a ridicat la numai 24,56 milioane de lei, sub media acestui an de 43,54 milioane de lei, în condiţiile în care, prin piaţa "deal", nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Toţi indicii BVB au încheiat şedinţa în creştere. Cel mai mare avans a fost înregistrat de indicele BET-Plus, cu o apreciere de 0,97%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,1 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă. În ultimele zile, rulajul nu a reuşit să depăşească media anului curent, rămânând într-o zonă de minime. Astăzi (n.r. ieri) cel mai tranzacţionat emitent a fost Banca Transilvania (TLV), cu o valoare de 5,3 milioane lei. Din cadrul indicelui BET, avem doi emitenţi care au un avans de peste 2%: Purcari Wineries (WINE) 2,48% şi Alro (ALR) 2,24%, care a recuperat din corecţia de ieri (n.r. alaltăieri). La polul opus, singurul emitent care a scăzut în şedinţa de astăzi (n.r. ieri) a fost Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care s-a corectat cu 0,39%, în condiţiile în care societatea a raportat rezultatele financiare preliminare pe anul 2019".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, titlurile instituţiei de credit încheind şedinţa bursieră în creştere cu 1,17%, la preţul de 2,585 lei.

Pe poziţia a doua a acestui clasament se află acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au urcat cu 1,87%, la preţul de 1,365 lei, valoarea tranzacţionată cu titlurile FP ridicându-se la 3,96 milioane lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au angrenat un rulaj de 1,19 milioane de lei, cotaţia SNP încheind şedinţa de tranzacţionare în stagnare, la preţul de 0,425 lei.

Pe treapta a patra a acestui clasament se află acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), al căror preţ a urcat cu 1,51%, la 16,14 lei, pe fondul unei valori tranzacţionate de 2,42 milioane de lei.

Indicele BET-XT, ce cuprinde cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei noastre, a avut un avans de 0,76%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a crescut cu 0,43%.

Indicele BET-NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,25%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut o creştere de 0,5%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +14,55%

2. "Electroputere" (EPT): +10,00%

3. "Altur" (ALT): +4,11%

4. "Vrancart" (VNC): +3,14%

5. "Bermas" (BRM): +2,94%

-----------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Ves Sighişoara" (VESY): -6,90%

2. "Condmag" (COMI): -4,76%

3. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -2,73%

4. "SIF Banat Crişana" (SIF1): -1,03%

5. "Aerostar" (ARS): -0,90%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie