Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBIndicii, în creştere, pe fondul unui rulaj de numai 17 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Indicii, în creştere, pe fondul unui rulaj de numai 17 milioane lei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut, în şedinţa de tranzacţionare de vineri, o evoluţie mai curând apatică, titlurile bifând în mare parte creşteri marginale ale cotaţiilor, într-o zi în care BET, referinţa pieţei noastre de capital, a urcat la 9.977,47 puncte, un nou maxim post-criză.

Rulajul s-a situat la numai 17,33 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului, de 39,31 milioane de lei, în contextul în care, prin piaţa "deal", nu a fost înregistrat niciun transfer.

Echipa de analiză a casei de brokeraj Prime Transaction a notat, în raportul său zlinic: "Toţi indicii BVB au închis ultima şedinţă de tranzacţionare din săptămână în creştere, variaţiile fiind cuprinse între 0,16% pentru BET şi 0,42% în cazul BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a fost de 3,6 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţele precedente. Cel mai lichid emitent a fost, din nou, Banca Transilvania (TLV), cu un aport de 2,85 milioane lei. Din indicele BET, şapte societăţi au închis pe plus. Remarcăm evoluţia acţiunilor Digi Communication (DIGI) care au crescut cu 1,88%. La polul opus, trei societăţi au închis pe minus: Alro (ALR), cu o scădere de 0,93%, Banca Transilvania, cu un declin de 0,38% şi Nuclearelectrica (SNN), cu un recul al cotaţiei de 0,14%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, preţul titlului instituţiei de credit încheind şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 0,38%, la preţul unitar de 2,59 lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au angrenat un rulaj de 2,8 milioane de lei, într--o şedinţă în care cotaţia acţiunii SNP a urcat cu 0,34%, la 0,4415 lei, pe fondul unui rulaj de 2,8 milioane de lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 1,195 lei, în stagnare, transferurile cu acţiunile FP ridincându-se la 2,56 milioane de lei.

Titlurile Nuclearelectrica (SNN) au încheiat ziua bursieră la preţul de 14,64 lei, în scădere cu 0,14%, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile SNN ridicându-se la 1,59 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,16%, în vreme ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a cunoscut o creştere de 0,27%.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,24%, iar indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai lichide 25 de titluri ale bursei, a avansat cu 0,22%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Condmag" (COMI): +4,55%

2. "Prefab" (PREH): +3,37%

3. "Aerostar" (ARS): +3,00%

4. "Electroargeş" (ELGS): +2,78%

5. "Digi Communications" (DIGI): +1,88%

--------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uztel" (UZT): -11,76%

2. "Turism Felix" (TUFE): -5,41%

3. "Electromagnetica" (ELMA): -2,21%

4. "Dafora" (DAFR): -2,11%

5. "BRK Financial Group" (BRK): -2,06%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS