Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

BVBLichiditate de numai 24 milioane de lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de numai 24 milioane de lei

Oscilaţii modeste pentru indicii BVB, într-o zi în care S&P 500 a marcat un maxim istoric

Valoarea tranzacţionată în şedinţa de ieri s-a ridicat la numai 24,3 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului, de 40,27 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu s-a realizat nicio tranzacţie.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au descris evoluţia de ieri a pieţei astfel: "Evoluţii preponderent ascendente ale indicilor BVB. Variaţiile au fost cuprinse între -0,3% pentru BET-NG şi +0,18% în cazul BET-BK. Valoarea tranzacţiilor a fost de doar 5,1 milioane euro, cel mai lichid emitent fiind Romgaz (SNG), cu un aport la rulajul de 21%. Remarcăm astăzi (n.r. ieri) evoluţia titlurilor DIGI Communications (DIGI) care au închis şedinţa în creştere cu 3,1%. La polul opus avem acţiunile Sphera Franchise Group (SFG) cu o scădere de 1,48%. În plan extern, indicele american S&P 500 a atins un nou maxim istoric în contextul în care Brexitul a fost amânat pentru 31 ianuarie 2020".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNG, care au înregistrat transferuri în valoare de 5,17 milioane de lei, ultima cotaţie a titlurilor SNG fiind de 37,4 lei/unitate, în scădere cu 0,93%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,18 lei/titlu, în stagnare, valoarea tranzacţionată cu acţiunile Fondului însumând 4,99 milioane de lei.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,44 lei, de asemenea în stagnare, pe fondul unei valori transferate de 4,37 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au angrenat un rulaj de 2,5 milioane de lei, ultima cotaţie a titlurilor BRD fiind de 14,46 lei/acţiune, în creştere cu 0,42%.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni ale bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,04%, în timp ce indicele compozit BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,06%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,17%, în timp ce indicele BET­-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii s-a apreciat cu 0,18%,

Indicele sectorului energetic şi al utilităţilor, BET-XT, a marcat un avans de 0,02%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie