Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

BVBMişcare uşor ascendentă pentru majoritatea indicilor

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Mişcare uşor ascendentă pentru majoritatea indicilor

Lichiditate de 44 milioane lei, sub cea din şedinţa anterioară

Şapte din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ziua de ieri în teritoriul pozitiv, într-o şedinţă în care valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 43,9 milioane de lei, sub cele 65,82 milioane de lei din sesiunea anterioară.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, spre deosebire de cea negativă înregistrată în principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,19% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,22% pentru BET-BK şi +0,43% în cazul BET-FI. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 9,1 milioane de euro, sub media zilnică de 11,2 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans din segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Prebet (PREB), +12,63%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Alro (ALR), +1,84%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Prodplast (PPL), cu -13,95%, având un volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Conpet (COTE), -7,28% (n.r. pentru a fost data ex-dividend) pe fondul unui volum de acţiuni peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat ziua în scădere cu 1,08%, la 12,86 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de nouă milioane de lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au angrenat un rulaj de 5,33 milioane lei, cotaţia FP cunoscând un avans de 1,72%, până la 1,185 lei.

Acţiunile Erste Group Bank (EBS) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 114 lei, în depreciere cu 1,72%, pe fondul unei valori a schimburilor de 4,71 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au antrenat un rulaj 3,99 milioane de lei, ultima cotaţie a producătorului de energie fiind de 19,08 lei, în scădere cu 0,42% faţă de cea din şedinţa anterioară.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 0,18%, în timp ce indicele BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 0,1%.

Indicele BET-NG, al sectorului energetic şi utilităţilor, a coborât cu 0,03%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Prebet" (PREB): +12,63%

2. "Dafora" (DAFR): +4,23%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +3,77%

4. "Romcarbon" (ROCE): +2,61%

5. "Alro" (ALR): +1,84%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prodplast" (PPL): -13,95%

2. "Condmag" (COMI): -11,11%

3. "Conpet" (COTE): -7,28%

4. "Uamt" (UAM): -5,56%

5. "Ropharma" (RPH): -5,33%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie