BVB / NICU GRIGORAŞ, INTERCAPITAL:"Investitorii aşteaptă ştiri privind o posibilă direcţie a pieţei pentru şedinţele viitoare"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2015

"Investitorii aşteaptă ştiri privind o posibilă direcţie a pieţei pentru şedinţele viitoare"

Bursele din China au scăzut ieri cu peste 6%

Deşi indicii burselor din China au scăzut ieri cu peste 6%, "bursele europene au fost în marea majoritate a şedinţei de tranzacţionare calme, având o volatilitate mult redusă faţă de şedinţele anterioare", ne-a declarat Nicu Grigoraş, Director Departament Tranzacţionare şi Front Office al Intercapital Invest, potrivit căruia "investitorii sunt momentan în aşteptarea unor ştiri care să indice o posibilă direcţie a pieţei pentru şedinţele viitoare".

Lichiditatea a ajuns la 6,01 milioane de euro, acest volum de tranzacţionare putând fi caracterizat ca fiind "destul de slab", a mai precizat Nicu Grigoraş.

Acţiunile Romgaz SA (SNG) au totalizat tranzacţii de 6,28 milioane lei. Cotaţia SNG a scăzut cu 1,12%, la valoarea de 32,65 lei/unitate.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au înregistrat transferuri de 5,5 milioane lei. Cotaţia TLV a coborât cu 0,56%, la 2,308 lei/unitate.

Cu acţiunile Conpet Ploieşti (COTE) au fost realizate schimburi de aproape 1,86 milioane lei, preţul titlurilor ajungând la 66 lei/unitate, după o scădere de 0,45%.

Tot ieri, acţiunile Electroargeş SA (ELGS) au avut transferuri, pe piaţa "deal", de 2,26 milioane lei, preţul de închidere fiind de 0,53 lei/unitate, după o depreciere de 14,17%.

Închiderea şedinţei de ieri, au mai fost consemnate două tranzacţii de tip "deal", cu acţiuni Electrica (EL), însumând 1,16 milioane lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut uşor cu 0,02%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat şi el uşor, cu 0,01%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor, a urcat, consemnând o creştere cu 0,13%. Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât uşor, cu 0,02%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat uşor cu 0,09%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro