Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBObligaţiuni BT Leasing - înregistrate în sistemul Bursei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Obligaţiuni BT Leasing - înregistrate în sistemul Bursei

Scăderi pe linie pentru indicii Bursei de Valori Bucureşti 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de ieri, de înregistrarea în sistemul de tranzacţionare a două tranşe de obligaţiuni emise de BT Leasing, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, în sumă de 40 milioane de euro (191,1 milioane de lei).

O tranşă de 215 titluri, în valoare de 102,72 milioane de lei, are scadenţa în 2024, iar cea de-a doua tranşă, în sumă aproape de 88,39 milioane de lei, are maturitatea în anul 2025.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au notat: "Evoluţii negative pentru toţi indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între -0,59% pentru BET şi -0,23% în cazul indicelui BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 48,1 milioane euro. Principalul aport la lichiditatea înregistrată astăzi (n.r. ieri), vine din procesarea obligaţiunilor BT Leasing în valoare de 40 milioane euro. La capitolul acţiuni, cel mai lichid emitent a fost Romgaz (SNG), cu o valoare tranzacţionată de 14,7 milioane lei. Singura companie din indicele BET care a crescut a fost Electrica (EL), preţul acţiunilor emitentului apreciindu-se cu 0,45%. La polul opus, scăderi de peste 1% au fost înregistrate de titlurile: Banca Transilvania (TLV) -1,55%, Nuclearelectrica (SNN) -1,5%, Alro (ALR) -1,41% şi Transgaz (TGN) -1,07%.

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNG preţul titlurilor producătorului de gaze naturale încheind şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 0,52%, la preţul unitar de 38,2 lei.

Acţiunile TLV au angrenat un rulaj de 9,27 milioane de lei, într--o şedinţă în care cotaţia acţiunii instituţiei de credit a coborât cu 1,55%, la 2,54 lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 0,4385 lei, în scădere cu 0,34%, transferurile cu acţiunile grupului petrolier ridicându-se la 5,44 milioane de lei.

Titlurile BRD - Groupe Societe Generale(BRD) au încheiat ziua bursieră la preţul de 15,52 lei, în scădere cu 0,51%, valoarea transferurilor cu acţiunile BRD ridicându-se la 3,12 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer.

Indicele compozit BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la bursa noastră, s-a depreciat cu 0,58%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,42%.

Indicele sectorului energetic BET-NG a cunoscut un declin de 0,42%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un recul de 0,54%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Ves Sighişoara" (VESY): +6,15%

2. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +5,15%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +5,15%

4. "Electrocontact" (ECT): +3,70%

5. "Dafora" (DAFR): +3,16%

---------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -4,37%

2. "Altur" (ALT): -2,78%

3. "Bucovina Club de Munte" (BCM): -2,15%

4. "Banca Transilvania" (TLV): -1,55%

5. "Nuclearelectrica" (SNN): -1,50%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS