BVBOscilaţii modeste pentru indici

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august

Oscilaţii modeste pentru indici

Tranzacţii cu 13,6% din iHunt Technology, ceea ce arată că, probabil, principalul vânzător a fost fondatorul şi directorul Cezar Stroe

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii modeste în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în condiţiile unei valori relativ reduse a schimburilor cu acţiuni. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la bursa noastră, a scăzut cu 0,1%, la 1.068,31 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a coborât cu 0,29%, până la 2.344,78 puncte.

Valoarea tranzacţiilor a fost de 41,41 milioane de lei, circa o treime provenind din schimburile cu acţiunile iHunt Technology (HUNT), companie listată în piaţa AeRO.

Producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri a raportat un profit net de 2,67 milioane de lei, pentru primele şase luni ale anului, în creştere cu 41,9% faţă de cel din acelaşi interval al anului trecut, iar conform celor din raport, compania a avut cel mai bun prim semestru de la înfiinţare. Dar, acţiunile au închieiat ziua în scădere cu 9,09%, la preţul de 1,4 lei/titlu, pe fondul unor schimburi de 13,17 milioane de lei. În total au fost tranzacţionate 9,57 milioane de titluri HUNT, echivalentul a 13,58% din companie, ceea ce arată că, probabil, principalul vânzător a fost fondatorul şi directorul Cezar Stroe. La jumătatea anului trecut, Stroe deţinea direct 63,83% din producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri.

Andrei Păun, cercetător economist în cadrul casei de brokeraj TradeVille, ne-a transmis: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie mixtă, în timp ce majoritatea indicilor principalelor burse europene au avansat faţă de sedinţa anterioară. Indicele BET a avut o creştere modestă, de 0,11% faţă de nivelul şedinţei precedente, cea mai mare apreciere de astăzi (n.r. ieri), de 0,46%, fiind marcată de indicele ROTX. În schimb, scăderile au fost de până la 0,81%, în cazul BET-NG. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de aproximativ 8,41 milioane de euro, sub media zilnică de 15,4 milioane de euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans, pe segmentul principal, l-au înregistrat acţiunile Electroaparataj (ELJ), +14,81%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media perioadei de la începutul anului şi până în prezent. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Alro (ALR), +3,31%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media de la începutul anului.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată a fost a înregistrată de acţiunile SIF Hoteluri (CAOR), respectiv de -6,15%, cu un volum peste media de la începutul anului. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o acţiunile Electrica (EL), -4,04%, pe fondul unui volum peste cel mediu tranzacţionat în perioada de la începutul anului şi până în prezent".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP),

ce au urcat cu 2%, până la preţul de 1,836 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 4,45 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au stagnat la preţul de 2,98 lei, în condiţiile unor schimburi de 2,84 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în topul valorii tranzacţiilor s-au situat titlurile Electrica (EL), ce au cumulat un rulaj de 1,95 milioane de lei, acţiunile furnizorului şi distribuitorului de energie electrică încheind ziua în scădere cu 4,04%, la preţul de 11,88 lei.

Titlurile Purcari Wineries (WINE) au stagnat, la preţul de 15,2 lei, pe fondul unor schimburi de 1,26 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a avut loc nicio tranzacţie.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,1%, la 51.606,47 de puncte, în timp ce indicele compozit BETPlus a avut un avans de 0,11%, la 1.815,15 puncte.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electroaparataj" (ELJ): +14,81%

2. "Retrasib" (RTRA): +12,50%

3. "Alro" (ALR): +3,31%

4. "Romcarbon" (ROCE): +2,78%

5. "Artego" (ARTE): +2,54%

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): -6,15%

2. "Condmag" (COMI): -5,26%

3. "Electrica" (EL): -4,04%

4. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -3,32%

5. "Dafora" (DAFR): -3,13%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

19 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2444
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8603
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro