BVB/ PRIME TRANSACTION: "Bursa, a doua zi consecutivă cu variaţii de preţ foarte mici"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 septembrie 2015

"Bursa, a doua zi consecutivă cu variaţii de preţ foarte mici"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua anterioară, de 28,09 milioane de lei.

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction reţine: "Bursa a marcat a doua zi consecutivă cu variaţii de preţ foarte mici, în linie cu majoritatea pieţelor occidentale, în aşteptarea deciziei de politică monetară a FED din această seară (seara trecută, n.r.). Lichiditatea a crescut până la 6,34 milioane de euro, dintre care 6,2 milioane în tranzacţii cu acţiuni şi 115.000 cu structurate."

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,76 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,06%, la 0,7965 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au apreciat cu 1,34%, la 2,351 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,28 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 4,14 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 30,38 lei/unitate, în coborâre cu 0,2%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), cu un rulaj de 3,18 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a depreciat cu 0,36%, ultimul preţ fiind de 10,92 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate trei tranzacţii. Una dintre acestea a fost realizată cu acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) şi a totalizat 0,38 milioane lei, la un preţ de 10,95 lei/unitate, în scădere cu 0,09% faţă de referinţă. De asemenea, au mai fost înregistrate două tranferuri cu titluri "Fondul Proprietatea" (FP), în valoare de 2,82 milioane lei, în urcare cu 0,06% la un preţ de 0,797 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu 0,21%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,18%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,15%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a apreciat cu 0,19%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,18%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb