DIGI Comunications

BVB / PRIME TRANSACTION:" Piaţa a stagnat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 decembrie 2015

" Piaţa a stagnat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute"

Şase dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua anterioară, de 37,6 milioane de lei (8,33 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Piaţa a stagnat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, majoritatea acţiunilor importante având variaţii nesemnificative de preţ. Excepţiile au fost Transgaz (TGN) şi Banca Transilvania (TLV), cu o creştere de 1,49%, respectiv o scădere de 1,29%".

În ceea ce priveşte volumul de tranzacţionare, raportul citat precizează: "Liniştea de pe piaţă a fost tulburată parţial de o tranzacţie mare cu obligaţiuni Garanti Bank cu scadenţă în 2019, în valoare de peste 2 milioane de euro. Tranzacţiile cu acţiuni nu au atins decât 5,1 milioane de euro, iar cele cu certificate 529.000 de euro".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile " Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,3 milioane de lei. Cotaţia SNG a scăzut cu 0,19%, la 26,3 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 0,25%, la 0,8 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,84 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 2,54 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,3 lei/unitate, în coborâre.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "OMV Petrom" (SNP), cu un rulaj de 2,33 milioane de lei. Cotaţia SNP a urcat cu 0,69%, ultimul preţ fiind de 0,2915 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii, în şedinţa de vineri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a stagnat, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,01%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,09%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,04%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,08%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro