ICT

BVBPrime Transaction: "Sentimentul negativ de pe pieţele internaţionale s-a transmis din nou şi la BVB"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 ianuarie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în coborâre, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua anterioară, de 54,58 milioane de lei (12,03 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Sentimentul negativ de pe pieţele internaţionale s-a transmis din nou şi la BVB, multe dintre acţiunile emitenţilor mari ajungând pe parcursul şedinţei de astăzi (vineri, n.r.) şi la pierderi de 5-6%. Finalul a adus o revenire pentru majoritatea acţiunilor, indicii terminând ziua cu scăderi între 1,16% în cazul BET şi 2,12% în cazul BET-FI. SIF Oltenia (SIF5) a reuşit contraperformanţa zilei, cu o scădere de 5,67%, urmată de SIF Moldova (SIF2), cu -3,72%. După un început bun, cu creşteri de circa 4%, generate de anunţul privind oferta publică de cumpărare de acţiuni, acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au ajuns la finalul zilei la -0,27%".

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat joi că a depus spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentaţia pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare a acţiunilor proprii în cadrul celui de al şaselea program de răscumpărare aprobat prin Hotărârea Acţionarilor nr. 5/27 aprilie 2015, potrivit unui raport remis BVB.

Prin această ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere până la 430.000.000 acţiuni (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) de la acţionarii Fondului.

În ceea ce priveşte lichiditatea înregistrată pe Bursă, raportul Prime Transaction precizează: "Valoarea totală a tranzacţiilor a ajuns la 12 milioane de euro, dintre care 11,36 milioane de euro cu acţiuni şi 500.000 de euro cu certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,04 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut la 0,727 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au stagnat la 24,5 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,65 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Electrica" (EL) de 5,44 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,8 lei/unitate, în depreciere cu 1,67%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transelectrica" (TEL), cu un rulaj de 4,12 milioane de lei. Cotaţia TEL a scăzut cu 0,36%, ultimul preţ fiind de 28 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, patru tranzacţii. Trei dintre acestea, însumând 9,41 milioane lei, au fost realizate cu titluri "Electrica" (EL), la un preţ de 11,96 lei/acţiune, în coborâre cu 0,33% faţă de referinţă.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "Fondul Proprietatea" (FP), de 2,81 milioane de lei, în apreciere cu 1,51%, la preţul de 0,74 lei/acţiune.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 1,21%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 1,39%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 1,84%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro