BVBPrimele corecţii: Indicii au scăzut cu peste 1%

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 februarie 2010

Primele corecţii: Indicii au scăzut cu peste 1%

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat, ieri, prima şedinţă "roşie" din această săptămână, toţi indicii din piaţă închizând în scădere, în contextul în care pesimismul a revenit în pieţele externe de capital. Investitorii s-au grăbit să-şi marcheze profitul, cea mai mare corecţie fiind înregistrată de cele mai lichide zece acţiuni, care au pierdut 1,68% faţă de nivelul de referinţă.

Lichiditatea a fost destul de consistentă, depăşind uşor 36 milioane de lei, printre cele mai tranzacţionate acţiuni numărându-se cele din sectoarele financiar-bancar.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu1,68% în şedinţa de ieri, la 5.043 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 1,70%, până la 2.970 de puncte. În acelaşi timp, BET-FI, indicele societăţilor de investiţii financiare (SIF), a pierdut 1,33%, până la 29.488 de puncte.

Cea mai mare scădere din cele cinci societăţi de investiţii financiare a înregistrat-o ieri SIF4 "Muntenia", care s-a depreciat cu 2,27%, la 0,86 lei/acţiune, în timp ce acţiunile SIF5 "Oltenia" au atras cea mai mare lichiditate din piaţă, respectiv de 6,64 milioane de lei.

Pe sectorul energetic, preţul acţiunilor "Transelectrica" Bucureşti (simbol TEL) a coborât cu 3,68%, la 15,7 lei, în urma unor tranzacţii de 4,25 milioane lei, în timp ce titlurile "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) s-au ieftinit cu 1,76%, la 0,279 lei, pe fondul unui rulaj de 0,7 milioane lei.

Pe segmentul bancar, schimburile cu acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au însumat 3,95 milioane de lei, iar titlurile au pierdut 1,99%, ajungând la 14,80 lei, iar acţiunile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) s-au ieftinit cu 2,39%, la 2,04 lei, în urma unor tranzacţii de 1,8 milioane de lei.

Acţiunile SIF2 "Moldova" au fost şi ele în topul lichidăţii, în urma unor schimburi de 3,48 milioane lei, la finalul şedinţei de ieri ajungând la 1,37 lei/titlu.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro