Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BVBRulaj de 36,4 milioane lei, sub media zilnică a anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de 36,4 milioane lei, sub media zilnică a anului

Creştere de 0,59% pentru BET-FI 

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) înregistrată în cea de-a doua zi de tranzacţionare a săptămânii s-a situat la 36,36 milioane de lei, sub media zilnică a anului curent de circa 39,19 milioane de lei, într-o şedinţă în care coşurile de acţiuni au cunoscut oscilaţii marginale ale cotaţiilor.

Analiştii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri) pentru indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între -0,19% pentru BET şi +0,59% pentru BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 7,6 milioane de euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă. Fondul Proprietatea (FP) a avut un aport de 31%. Din cadrul indicelui BET, singurul emitent care a crescut cu mai mult de un procent este Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile operatorului pieţei marcând un avans de 1,15%. La polul opus se găseşte Nuclearelectrica (SNN) care a înregistrat o depreciere de -1,83%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au cumulat trans-feruri de 11,3 milioane de lei, ultima cotaţie a Fondului fiind de 1,175 lei/titlu, în scădere cu 0,42%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat ziua bursieră la preţul unitar de 2,475 lei/titlu, cu 0,2% sub cel din şedinţa anterioară, valoarea rulajului realizat cu titlurile instituţiei de credit însumând 5,74 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră în stagnare, la preţul unitar de 14,54 lei/acţiune, pe fondul unei valori transferate de 4,77 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au angrenat un rulaj de 2,86 milioane de lei, ultima cotaţie a grupului petrolier fiind de 0,4325 lei/acţiune, în creştere cu 0,12%.

Prin piaţa "deal" au fost derulate două tranzacţii cu acţiunile SIF Oltenia (SIF5), în sumă de 1,03 milioane de lei, schimburile fiind realizate la preţul unitar de 2,3 lei, cu 0,44% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele compozit BET Plus a cunos-cut o depreciere de 0,19%, în timp ce indicele BET--NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a coborât cu 0,13%.

Indicele BET--BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,17%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Turism Felix" (TUFE): +4,65%

2. "SIF Oltenia" (SIF5): +2,62%

3. "Electromagnetica" (ELMA): +2,29%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +2,13%

5. "Erste Group Bank" (EBS): +1,28%

--------------------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): -5,88%

2. "Electroputere" (EPT): -4,55%

3. "Altur" (ALT): -3,95%

4. "Ropharma" (RPH): -2,72%

5. "IAR Braşov" (IARV): -2,17%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS