BVBRulaj de numai 15 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 august 2020

Rulaj de numai 15 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

Avansuri reduse pentru indici

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 15,85 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului curent, de circa 60,29 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer.

Indicii au înregistrat creşteri reduse, BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, având un avans de 0,04%, în timp ce BET-XT, ce reflectă parcursul celor mai tranzacţionate 25 de titluri ale bursei noastre, a înregistrat o apreciere de 0,15%.

Echipa de la Prime Transaction a notat, în raportul său zilnic: "Şedinţă cu evoluţii pozitive pentru toţi indicii BVB. Cel mai mare avans a fost înregistrat de indicele BET-FI, cu o creştere de 0,46%. Valoarea tranzacţiilor a fost modestă, de 3,2 milioane euro. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent cu o valoare tranzacţionată de 5,78 milioane lei, aproximativ jumătate din valoarea înregistrată pe segmentul acţiunilor. Din indicele BET, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de titlurile Transelectrica (TEL), care s-a apreciat cu 0,87%. La polul opus, acţiunile Purcari Wineries (WINE) au scăzut cu 2,62%".

Acţiunile Banca Transilvania, cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital din indicele MSCI Frontier Markets, au coborât cu 0,46%, la 2,15 lei.

Pe treapta a doua a clasamentului valorii tranzacţionate s-au situat titlurile Transelectrica (TEL), ce au cumulat transferuri de 1,52 milioane lei, cotaţia transportatorului de energie electrică având o creştere de 0,87%, la 23,1 lei.

Poziţia a treia în acest clasament a fost ocupată de acţiunile Electrica (EL), ce au stagnat la preţul de 11 lei, pe fondul unui rulaj de numai 0,48 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa bursieră la acelaşi preţ cu cel din ziua anterioară, de 1,235 lei, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile fondului închis de investiţii fiind de 0,47 milioane lei.

Indicele compozit BETPlus a urcat cu 0,05%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,2%.

Indicele BET-NG, ce urmăreşte parcursul companiilor din domeniul energetic şi al utilităţilor, a crescut cu 0,35%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro