ZIARUL BURSA

19 august
Investiţia SIF Banat Crişana în obligaţiuni Blue Air a încălcat normele ASF

O DECIZIE NU DOAR INEXPLICABIL DE PROASTĂInvestiţia SIF Banat Crişana în obligaţiuni Blue Air a încălcat normele ASF

MAKEPiaţa de Capital / 19 august

MAKE

Pierderea de 9,3 milioane de euro pe care SIF Banat Crişana a ascuns-o faţă de inves­titori în Situaţia Valorii Activului Net pe iulie raportată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se ridica la nivelul sumei plătite anul trecut pe obligaţiunile Blue Air Aviation S.A. (9 milioane de euro, data achiziţiei: 16 decembrie 2019; data scadenţei: 15 iunie 2020; dobândă anualizată: circa13%).

Între Scilla şi Caribda

Cornel CodiţăEditorial / 19 august

Cornel Codiţă

Mai clar de atît, nici că se poate! Ciolacu zice că voturi pentru moţiunea care trimite Guvernul Orban în vacanţă, fără bilet retur, are cîte să mai dea şi la alţii. Trece, fără doar şi poate. Pe de altă parte, Iohannis a spus-o încruntat şi hotărît, rar, aproape silabisit, ca să înţeleagă oricine: După moţiune, cu certitudine, nu va fi un guvern PSD!!! În sfîrşit, de pe Lună se vede şi cu ochiul liber, condiţii pentru un guvern tip "Mare coaliţie" nu există, la noi, nici cîtă apă în deşertul Kalahari.

Primăria Capitalei, sub asaltul candidaţilor

Primăria Capitalei, sub asaltul candidaţilor

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 19 august

Jumătate dintre candidaţi au fost în centrul mai multor scandaluri, unele aflate sub incidenţa legii penale 

Depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie s-a încheiat, ieri, 18 august. Din acest moment, candidaturile pot fi contestate, iar până în 24 august, când acestea vor rămâne definitive, birourile electorale de circumscripţie sau, după caz, instanţa trebuie să se pronunţe cu privire la respectivele contestaţii.

Caimacul - pentru antreprenorul turc, munca grea - pentru subcontractorii români

ŞOSEAUA DE CENTURĂ A CAPITALEICaimacul - pentru antreprenorul turc, munca grea - pentru subcontractorii români

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 19 august

Şoseaua de centură este necesară pentru Capitală, deoarece municipiul Bucureşti se află pe traseul Coridorului IV de transport Paneuropean, care atrage traficul dens, şi are nevoie ca de aer de această autostradă ce va avea rolul de a degreva traficul oraş de traficul de tranzit, a afirmat premierul Ludovic Orban, ieri, cu prilejul semnării ordinului de începere a lucrărilor pe lotul 2, secţiunea Vidra-Bragadiru (1,7 kilometri), din centura de sud a Autostrăzii 0.

"Condiţiile din piaţa titlurilor de stat nu sunt favorabile pentru obligaţiuni pe termene lungi"

ANALIŞTII BCR:"Condiţiile din piaţa titlurilor de stat nu sunt favorabile pentru obligaţiuni pe termene lungi"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 19 august

Condiţiile din piaţa titlurilor de stat nu sunt favorabile pentru obligaţiunile pe termen lungi ale Ministerului de Finanţe, punctează într-un raport de analiză specialiştii Băncii Comerciale Române (BCR). Potrivit acestora, Ministerul de Finanţe a continuat la începutul acestei săptămâni să ţintească mai degrabă costul împrumuturilor pe piaţa primară şi nu atragerea unui volum anume.

Surpriză pentru elevi: masca, obligatorie

Surpriză pentru elevi: masca, obligatorie

O.D.Miscellanea / 19 august

Elevii au parte de o primă surpriză înainte de începerea şcolii. Nu e vorba despre modul în care se vor tine cursurile, din clasă sau de la distanţă, ci de ceea ce va trebui să facă în interiorul şcolilor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu, iar această regulă ar trebui introdusă "poate de către cei care pregătesc acest moment". Aici apare o altă discuţie, legată de cine şi cum decide, după cum s-a observat, există un mic ping-pong între ministere, Educaţie şi Sănătate, pe axa decizie - aplicare.

FONDUL CLASEI LOVEŞTE DIN NOUEducaţia nu este gratuită, elevii se revoltă

O.D.Miscellanea / 19 august

Elevii au constat, acum şi la modul oficial, că educaţia nu este gratuită în ţara noastră. "Celebrul" fond al clasei loveşte din nou, acum apărând într-un act oficial. Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă ferm includerea cheltuielilor cu fondul şcolii şi al clasei în coşul minim de consum pentru un trai decent al unei familii.

Ediţia din 19.08.2020
Ediţia din 21.10.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
OMS arată cu degetul spre tineri

CORONAVIRUSOMS arată cu degetul spre tineri

O.D.Miscellanea / 19 august

Organizaţia Mondială a Sănătăţii insistă asupra pericolului pe care îl reprezintă persoanele tinere în răspândirea coronavirusului. Dacă la începutul pandemiei se vorbea exclusiv de vulnerabilitatea persoanelor în vârstă în faţa virusului, acum...

MACRO NEWSLETTER 19 August 2020

MACRO NEWSLETTER 19 August 2020

Macroeconomie / 19 august

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea New York a înregistrat o temperare peste aşteptări în august 2020, pe fondul scăderii comenzilor noi. Indicele condiţiilor de afaceri a scăzut până la 3,7 puncte, de la 17,2 în luna precedentă...

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo