Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BVBRulajul cade sub media anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulajul cade sub media anului

Creştere de 0,49% pentru BET-FI, cea mai bună evoluţie din rândul indicilor 

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 21,83 milioane de lei, cu mult sub rulajul impresionant din ziua anterioară, de 143,37 milioane de lei, dar şi sub media zilnică înregistrată în acest an, de 39,57 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,2% pentru BET şi 0,49% pentru BET-FI.

Lichidatea a scăzut din nou sub media anului, valoarea totală a tranzacţiilor fiind de 4,5 milioane euro. Cel mai lichid emitent din şedinţa de astăzi (n.r. ieri) a fost Banca Transilvania (TLV), cu un aport de 6,6 milioane lei, din care 3,9 milioane lei prin intermediul pieţei «deal». Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de MedLife (M), cu o creştere de 0,61%. La polul opus, scăderi mai mari de un procent au avut emitenţii - Sphera Franchise Group (SFG) -1,52%, Purcari Wineries (WINE) -1,32% şi Fondul Proprietatea (FP) -1,26%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), care au cumulat transferuri de 4,19 milioane de lei, ultima cotaţie a titlurilor SNG fiind de 37,65 lei/titlu, în creştere cu 0,4%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile TLV, care au încheiat ziua bursieră la preţul unitar de 2,46 lei/titlu, cu 0,2% pes-te cel din şedinţa anterioară, valoarea rulajului realizat cu titlurile ins-tituţiei de credit însumând 3,94 milioane de lei.

Acţiunile FP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 1,175 lei/unitate, pe fondul unei valori transferate de 2,57 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile SIF Transilvania (SIF3), care au angrenat un rulaj de 1,92 milioane de lei, ultima cotaţie a societăţii de investiţii financiare fiind de 0,338 lei/acţiune, în creştere cu 1,5%.

Tranzacţia derulată prin piaţa "deal" cu acţiunile TLV s-a realizat la preţul unitar de 2,46 lei, cu 0,2% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele compozit BET Plus a cunoscut o depreciere de 0,19%, în timp ce indicele BET--NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,15%.

Indicele BET--BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,25%, în timp ce indicele BET-XT, ce include cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,03%.

1. "TMK - Artrom" (ART): +12,50%

2. "Sinteza" (STZ): +8,45%

3. "Comelf" (CMF): +4,71%

4. "Altur" (ALT): +4,11%

5. "Socep" (SOCP): +2,47%

-----------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): -6,12%

2. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,08%

3. "Sphera Franchise Group" (SFG): -1,52%

4. "Zentiva" (SCD): -1,48%

5. "Aages" (AAG): -1,40%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS