BVBRulajul se menţine la un nivel modest

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 mai 2019

Rulajul se menţine la un nivel modest

Deprecieri pe linie la BVB

Valoarea tranzacţionată în penultima şedinţă bursieră a săptămânii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a situat la 20,8 milioane de lei, atât sub cea din şedinţa anterioară, când au fost transferate acţiuni în valoare de 21,29 milioane de lei, cât şi peste media zilnică a anului, de 38,81 milioane de lei.

Investitorii au rămas în expectativă, în condiţiile în care indicii au marcat deprecieri minore, iar cele două bănci lichide din indicele BET au înregistrat rulaje reduse în comparaţie cu valorile tranzacţionate pe aceste titluri, în mod obişnuit.

Brokerii de la Prime Transaction au descris evoluţia de ieri a pieţei astfel: "Piaţa a înregistrat scăderi în şedinţa de astăzi (n.r. ieri), cuprinse între 0,04% pentru BET-NG şi 0,39% în cazul BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 20,8 milioane lei, în uşoară scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Din cadrul indicelui BET, creşteri de peste un procent au înregistrat doi emitenţi: Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care au crescut cu 1,84%, şi Electrica (EL), ale cărui titluri au avansat 1,38%. La polul opus, o singură companie a suferit o depreciere mai mare de 1%, respectiv Transelectrica (TEL), titlurile emitentului terminând şedinţa în scădere cu 1,92%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Electrica (EL), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 11 lei, în creştere cu 1,38%, pe fondul unui rulaj de 3,84 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), al căror preţ de închidere din şedinţa de ieri a fost de 33,9 lei/titlu, cu 0,15% sub cel din ziua anterioară, valoarea tranzacţionată cu titlurile producătorului de gaze însumând 3,82 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) nu au înregistrat vreo creştere sau scădere, încheind ziua la 2,11 lei/unitate, pe fondul unei valori transferate de 3,69 milioane de lei.

Tilurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au încheiat ziua bursieră la preţul unitar de 10,8 lei, în scădere cu 0,92%, în condiţiile unui rulaj de 1,95 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai tranzacţionate şaisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a suferit o retragere de 0,08%, în timp ce BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a marcat o scădere de 0,18%.

   Topul celor mai mari creşteri

1. "Uztel" (UZT): +15%

2. "Socep" (SOCP): +6,06%

3. "Prodplast" (PPL): +4,17%

4. "Condmag" (COMI): +3,7%

5. "Biofarm" (BIO): +3,03%

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -6,45%

2. "Conted" (CNTE): -3,36%

3. "Electroargeş" (ELGS): -2,46%

4. "Transilvania Broker" (TBK): -2,34%

5. "Transelectrica" (TEL): -1,92%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro