Revista BURSA Construcţiilor

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de la BVB, a fost de 70,5 milioane de lei, peste cea din ziua bursieră anterioară, dar şi pes­te media zilnică a acestui an, de 43,48 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, spre deosebire de cea de pe principalele burse americane, care au avut o evoluţie mixtă, relativ pozitivă la începutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri. Indicele BET a pierdut 1,57% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -2,04% (BET-NG) şi -0,42% (BET-FI). Valoa­rea totală a tranzacţiilor de pe piaţa reglementată a fost de 14,94 milioane de euro, depăşind media zilnică de 9,53 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Condmag S.A. (COMI, +8%), pe fondul tranzacţionării unui volum redus. Următoarea evoluţie pozitivă de pe segmentul principal a fost înregistrată de acţiunile Şantierul Naval Orşova S.A. (SNO), cu +5.00%, pe fondul tranzacţionării unui volum pes­te media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregis­trat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Turism Felix S.A. (TUFE), cu -6.43%, având un volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile OMV Petrom S.A. (SNP, -5.13%), pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile SNP, care au înregistrat transferuri în valoare de 31,24 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,388 lei/unitate, în depreciere cu 5,13%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Banca Transilvania (TLV), ale cărei titluri au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,51/ lei/titlu, în scădere cu 0,59%, valoarea tranzacţionată însumând 20,88 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,26 lei/acţiune, în depreciere cu 0,75%, pe fondul unei valori transferate de 7,02 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Sphera Franchise Group (SFG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 18,65 lei/titlu, în coborâre cu 1,84%, în contextul unui rulaj de 1,65 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nici o tranzacţie.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,85%.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a coboarât cu 1,35%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Condmag" (COMI): +8,00%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): 5,00%

3. "Sinteza" (STZ): +2,31%

4. "SIF Transilvania" (SIF3) +1,41%

5. "Erste Group Bank" (EBS): +1,23%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Turism Felix" (TUFE): -7,41%

2. "OMV Petrom"(SNP): -2,56%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -2,13%

4. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -1,87%

5. "Zentiva" (SCD): -1,84%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS