Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

BVBScăderi pe linie, pentru indicii bursei

Mihai Iscusitu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie, pentru indicii bursei

Rulaj de 39,5 milioane de lei, sub lichiditatea medie zilnică a anului 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 39,5 milioane de lei, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, sub media zilnică a acestui an, de 42,4 milioane de lei, în condiţiile în care, prin "piaţa deal", nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Brokerii de la Prime Transaction au descris, în raportul zilnic al companiei, evoluţia de ieri a bursei: "Toţi indicii au închis în scădere în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,02% pentru BET-FI şi -0,45% în cazul BET-BK. Lichiditatea a avansat comparativ cu şedinţa de ieri (n.r. luni), valoarea totală a tranzacţiilor fiind astăzi (n.r. ieri) de 8,3 milioane euro. Din cadrul indicelui BET doar două companii au înregistrat creşteri: Banca Transilvania (TLV) +0,4% şi Nuclearelectrica (SNN) +0,18%. La polul opus, cele mai mari scăderi au fost cele ale titlurilor MedLife (M) -1,54% şi Sphera Franchise Group (SFG) -1,06%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 16,19 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,54 lei/titlu.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,08 lei/titlu, în stagnare, valoarea tranzacţionată cu acţiunile FP însumând 6,68 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,4 lei, în stag-nare, pe fondul unei valori trans-ferate de 5,33 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au angrenat un rulaj de 2,43 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 32,400 lei, în scădere cu 0,31%.

Indicele BET, al celor mai tranzacţionate acţiuni- de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,03%, scădere similară cu cea a indicelui compozit BET Plus.

Indicele sectorului energetic şi al utilităţilor, BET-NG, a cunoscut un declin de 0,2%, în timp ce indicele extins BET-XT, ce include cele mai lichide 25 de acţiuni ale bursei noastre, a cunoscut un declin de 0,06%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electroputere" (EPT): +3,85%

2. "Altur" (ALT): +1,39%

3. "Bucovina - Club de Munte" (BCM): +0,68%

4. "IAR Braşov" (IARV): +0,53%

5. "Banca Transilvania" (TLV): +0,40%

-------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Retrasib" (RTRA): -13,82%

2. "Ves"(EFO): -13,04%

3. "Uamt" (UAM): -5,14%

4. "Erste Group Bank AG" (ALR): -3,65%

5. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra" (EFO): -2,59%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS